Όταν η Apple διασφαλίζει συνεργασία με κάποιον κατασκευαστή, δεν είναι μόνο για την μαζική παραγωγή, αλλά και για την υψηλή ποιότητα των ανταλλακτικών κάθε νέου iPhone. Πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία, ακόμα και για εταιρείες όπως η Foxconn, ενώ φέτος για πρώτη φορά θα δούμε OLED οθόνες σε iPhone.

Σύμφωνα με πηγές από το Nikkei, οι προμηθευτές αντιμετωπίζουν προβλήματα στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος της παραγωγής. Αυτό συμπεριλαμβάνει τα εκατομμύρια OLED panels από τη Samsung μέχρι το κύκλωμα της ασύρματης φόρτισης. Ακόμα και η νέα μικροσκοπική μητρική αντιμετωπίζει προβλήματα με την ποσότητα και την ακρίβεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφέρθηκε ότι η πλακέτα της ασύρματης φόρτισης ακόμα υπερθερμαίνεται, ενώ σύμφωνα με αναλυτή του IDC: “Υπάρχει νέος σχεδιασμός για πολύ μικρότερη πλακέτα κυκλώματος, που θα επιτρέψει την προσθήκη πολύ ισχυρότερης μπαταρίας για το νέο iPhone… όμως ακόμα υπάρχουν προβλήματα στον ποιοτικό έλεγχο, που πρέπει να ξεπεραστούν, ώστε να επιτευχθεί μια ομαλή διαδικασία παραγωγής.”

Όσο για τις OLED της Samsung, η παραγωγή τους έχει επίσης αντιμετωπίσει προβλήματα, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί η φύση τους. Η Apple λέγεται ότι έχει παραγγείλει 70-90 εκατ. OLED panels από τη Samsung. Ενώ αναμενόταν να λάβει η Foxconn τις πρώτες οθόνες τον Μάιο, τώρα αναμένονται τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, δύο ακόμα αναλυτές αναφέρουν ότι το νέο iPhone θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο ή τέλη Οκτωβρίου το νωρίτερο, αν και το κινητό αναμένεται να παρουσιαστεί στο ετήσιο event της Apple τον Σεπτέμβριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης