Πολλές φήμες έχουν κυκλοφορήσει για τα iPhone της Apple για το 2017, αλλά ως τώρα επικρατεί το εξής: τρία νέα μοντέλα θα λανσαριστούν φέτος, το iPhone 7s, to 7s Plus και η ειδική επετειακή έκδοση, που θα ονομαστεί πιθανώς iPhone 8. Το τελευταίο πιθανόν να είναι η high-end πρόταση της εταιρείας και πιθανόν να είναι το μόνο με OLED οθόνη για φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είδηση έρχεται από το κορεάτικο The Bell, που αναλύει τα πλάνα της Interflex, ενός νέου προμηθευτή της Apple για να φτιάξει εγκασταστάσεις κατασκευής εύκαμπτων circuit boards (FPCBs), που θα κοστίσουν 866 εκ. δολάρια. Σύμφωνα με την αναφορά, η Apple αναμένει να πωλήσει 60 εκ. συσκευές με OLED οθόνες το 2017, το οποίο αντικατοπτρίζει περίπου το 40% των συνολικών πωλήσεων iPhone. Το συγκεκριμένο ποσοστό αναμένεται να διπλασιαστεί του χρόνου, και οι OLED οθόνες θα γίνουν το νέο στάνταρ της Apple το 2019.

Αυτό συνάδει με παλαιότερες αναφορές του αναλυτή Ming-Chi Kuo που είχε αναφέρει με περισσότερη αισιοδοξία ότι η Apple θα έχει μεταφερθεί στην OLED κατηγορία ολοκληρωτικά του χρόνου. Η μετάβαση αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα έχει επίπτωση στην τιμή του iPhone 8, που αναμένεται να κοστίζει περισσότερο από 1.000 δολ. Η αύξηση αυτή δε θα είναι εξαιτίας της OLED μόνο, αλλά και των υπολοίπων χαρακτηριστικών που θα προσθέσει η Apple στη νέα συσκευή, όπως την ασύρματη φόρτιση, το σαρωτή ίριδας κλπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απ’ ότι φαίνεται, η Apple θα λανσάρει τη συσκευή με την OLED οθόνη με τη high-end συσκευή της. Οι χρήστες που θα θέλουν κάτι πιο φθηνό όμω ςθα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευοτύν τα iPhone 7s και 7s Plus, χωρίς όμως να έχουμε ακόμα πολλές πληροφορίες για αυτά. Πιθανόν όμως να είναι τα τελευταία που βλέπουμε με LCD οθόνες.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης