Τα smartphones είναι γνωστό ότι έχουν το πρόβλημα της αυτονομίας, με τα περισσότερα να κρατάνε περίπου μια μέρα κανονικής χρήσης. Υπάρχει η λύση του battery case (θήκη με μπαταρία ενσωματωμένη), όπως και τα power banks, όμως συχνά δεν είναι πολύ βολικά. Αν όμως έχετε 4.300 δολάρια, τότε η ρωσική κατασκευαστική Caviar έχει τη λύση.

Το iPhone X Tesla αποτελείται από ένα iPhone X της Apple ενσωματωμένο σε μια θήκη, η οποία έχει ηλιακό πάνελ στο πίσω μέρος. Η ενέργεια που συσσωρεύει μπορεί να τροφοδοτήσει το iPhone πατώντας ένα κουμπί στο πίσω μέρος. Η Caviar δεν έχει δημοσιεύσει τεχνικές λεπτομέρειες, δυστυχώς, αλλά δηλώνει ότι έχει εκτελέσει πολλαπλές δοκιμές για την αποδοτικότητα και την ασφάλεια του συστήματος.

Η θήκη είναι αρκετά παχιά, αυξάνοντας το πάχος της συσκευής από 7.7mm σε 16.2mm, αλλά έρχεται επιχρυσωμένη επένδυση 24Κ, ένδειξη μπαταρίας και μια χρυσή πλάκα, στην οποία αναγράφονται τα αρχικά της περιορισμένης έκδοσης.

Η Caviar αναφέρει ότι θα κατασκευάσει συνολικά 999 μονάδες, ενώ η πρώτη προορίζεται για τον Elon Musk με την αναγραφή “Κατασκευάστηκε στη Γη από Ανθρώπους”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το iPhone X Tesla των 64GB κοστίζει 4.600 δολάρια, ενώ διατίθεται και μοντέλο των 256GB στα 4.800 δολάρια. Αν το αγοράσετε, ίσως καταφέρετε να κάνετε απόσβεση, αφού δεν θα χρησιμοποιείτε ρεύμα, μετά από πολλά πολλά χρόνια…

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης