Το iPhone XR αναμενόταν να είναι το μοντέλο της Apple που θα έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις για φέτος, όπως υπολόγιζαν αναλυτές όταν ανακοινώθηκαν οι συσκευές. Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται δεν συμβαίνει.

Σύμφωνα με αναφορές του Nikkei Asian Review, το φθηνότερο iPhone για το 2018 δεν πάει τόσο καλά όσο ήλπιζε η εταιρεία. Αυτό έχει οδηγήσει στην ακύρωση της “ενίσχυσης της παραγωγής” για το μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Apple ζήτησε στην Foxconn και την Pegatron να παύσουν τα σχέδια για την ενισχυμένη παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου. Ανώνυμη πηγή αναφέρει ότι υπήρξαν προετοιμασίες για 60 γραμμές παραγωγής, αλλά χρησιμοποιούνται οι 45 και δεν υπάρχει ανάγκη για περισσότερες, καθώς ο κορυφαίος πελάτης ανέφερε ότι δεν χρειάζεται περισσότερες συσκευές προς το παρόν.

Οι εταιρείες που παράγουν τα iPhone XR είναι η Foxconn, η Pegatron και η Wistron. Πρακτικά, τα παραπάνω σημαίνουν ότι η Foxconn θα παράγει περίπου 100.000 λιγότερα κομμάτια κάθε μέρα το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 20-25%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Apple είχε υψηλές προσδοκίες από το iPhone XR, αλλά πλέον παραγγέλνει περισσότερα iPhone 8 και 8 Plus από τους συνεργάτες της, το οποίο σημαίνει ότι οι καταναλωτές δεν βλέπουν το iPhone XR ως “φθηνή” λύση σε σχέση με τα iPhone XS και XS Max και οδηγούνται σε αγορά των φθηνότερων, αλλα και παλαιότερων, iPhone 8, τα οποία είναι περίπου 20% φθηνότερα από το iPhone XR.

H Apple υπολόγιζε να πουλήσει περίπου 20 εκατ. iPhone 8/8 Plus, ενώ πλέον υπολογίζει γύρω στα 25 εκατ. Η φετινή τακτική της εταιρείας φαίνεται ότι απέδωσε μόνο κατά το ήμισυ, με τα iPhone XS / XS Max να διαγράφουν σαφώς καλύτερη πορεία.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης