Η Apple παρουσίασε τα νέα iPhone XS με τις τιμές του να σπάνε κάθε ρεκόρ και το μεγαλύτερο μοντέλο, iPhone XS Max, να φτάνει μέχρι και τα 1.789 ευρώ! To site TechInsights σήμερα δημοσίευσε μια ανάλυση του κόστους κατασκευής των iPhone XS, το οποίο είναι στα 50 δολάρια σχεδόν παραπάνω από το βασικό κόστος κατασκευής του iPhone X, δηλαδή φτάνει τα 443 δολάρια.

Το πιο ακριβό κομμάτι είναι αναμενόμενα το OLED πάνελ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Κατασκευάζεται από τον Κορεάτη ανταγωνιστή, Samsung, και μπορούμε μόνο να κάνουμε εικασίες για το πόσο κερδίζει η Samsung για κάθε δολάριο που κερδίζει η Apple.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To κόστος της οθόνης αυξήθηκε κατά 5%, το οποίο μπορεί να είναι λόγω πληθωρισμού. Το πάνελ πλέον όμως είναι και μεγαλύτερο, καθώς το περσινό ήταν 5.8″, ενώ το XS Max είναι στις 6.3 ίντσες.

Το δεύτερο ακριβότερο κομμάτι είναι ο επεξεργαστής/modem, το οποίο από τα 66 δολάρια, πήγε στα 72 για το XS Max, που σημαίνει 10% αύξηση. Κοιτάζοντας το διάγραμμα, μπορούμε να δούμε ότι σχεδόν τα πάντα είναι ακριβότερα για την Apple το 2018, με τα μόνα υλικά που είναι φθηνότερα να είναι η RF κεραία και τα υλικά συνδεσμολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To TechInsights εξήγησε ότι τα 443 δολάρια αποτελούν το κόστος για τα υλικά/εξαρτήματα κατασκευής και όχι για άλλα έξοδα, όπως R&D, λογισμικό, logistics και marketing.

Εξηγείται επίσης ότι κάποια από τα νούμερα του σχεδιαγράμματος αποτελούν μελετημένες υποθέσεις, καθώς δεν υπάρχουν δεδομένα ακόμη. Δεν έχουμε ακριβές κόστος του κάθε iPhone XS για την Apple, αλλά μπορούμε να έχουμε μια εικόνα αυτό.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης