Πριν μερικούς μήνες είχαμε ακούσει πρώτη φορά για το Messenger Day. Πρόκειται για μια υπηρεσία του Facebook, που αντιγράφει τη λειτουργία stories του Snapchat. H συγκεκριμένη εφαρμογή από σήμερα αρχίζει να διανέμεται σε όλο τον κόσμο σε Android και iOS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφαρμογή λειτουργεί ως εξής: χρησιμοποιείτε την κάμερα του κινητού σας για να βγάλετε φωτογραφίες και βίντεο, προσθέτετε κείμενα, cartoon σκίτσα και διάφορα φίλτρα και στο τέλος το δημοσιεύετε ως “η Μέρα μου”, ενώ μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό οι φίλοι σας. Η δημιουργία σας διαγράφεται έπειτα από 24 ώρες. Το Snapchat ήταν το πρώτο που το ξεκίνησε αυτό, μετά ακολούθησε το Instagram και το WhatsApp και πλέον και το Messenger.

Πλέον ο ρόλος της κάμερας στην επικοινωνία μεταξύ των χρηστών είναι πολύ πιο σημαντικός και αυτό φαίνεται από την αγορά. Φυσικά, τα γραπτά μηνύματα δε θα σταματήσουν, όμως η επιτυχία του Snapchat δείχνει ότι σε φιλικές συνομιλίες ο κόσμος θέλει να στέλνει φωτογραφίες.


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και φυσικά η κίνηση του Facebook με το Messenger Day δείχνει ότι αφού δεν μπορεί να νικήσει το Snapchat, τότε προσπαθεί να κάνει κάτι αντίστοιχο.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης