Στην παρούσα κατάστασή του, η δοκιμαστική έκδοση του νέου λειτουργικού Android, το Android Ν Developer Preview, δεν περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό. Ωστόσο, η τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματος μπορεί να έρθει με τουλάχιστον μία άμεσα αισθητή τροποποίηση: τα νέα Home και Navigation κουμπιά.

Σύμφωνα με το Android Police, τα next-gen τηλέφωνα Nexus της Google (τα οποία θα κυκλοφορήσουν αργότερα μες στο έτος, θα «τρέχουν» Android N) θα μπορούσαν να έχουν μια μπάρα πλοήγησης παρόμοια με την παρακάτω. Παρόλο που η πηγή, που ανέφερε τις αλλαγές στα δύο buttons έχει φανεί αξιόπιστη στο παρελθόν, η Google μπορεί να αλλάξει αυτό το σχέδιο πριν την κυκλοφορία του Android N. Επίσης, δεν είναι ξεκάθαρο, αν αυτά τα κουμπιά θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε συσκευές Nexus ή σε όλες τις συσκευές που θα “τρέχουν” Android N.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως θα παρατηρήσετε, τα τρία πλήκτρα πλοήγησης έχουν τα ίδια γεωμετρικά σχήματα όπως πριν, αλλά είναι συμπαγή, όχι όπως στο Marshmallow. Το Home είναι περιτριγυρισμένο από τα χρώματα της Google (μπλε, κόκκινο, πράσινο, κίτρινο) και λέγεται ότι θα έχει κάποιο animation, όταν πιεστεί για αρκετή ώρα, ώστε να μπει στο Google Now. Η λειτουργία των τριών κουμπιών αναμένεται να είναι ίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελική ονομασία του Android Ν ίσως ανακοινωθεί πριν από το τέλος αυτού του μήνα (ή στις αρχές Ιουλίου) και θα μπορούσε να είναι το Android Nutella, καθώς είχε δώσει κάποιες ενδείξεις μέσω Twitter ένας υπεύθυνος της Google.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης