Η Apple φαίνεται ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες με τις πωλήσεις των φετινών συσκευών της, αφού έπειτα από τις κατώτερες των αναμενόμενων πωλήσεις των iPhone XS και XS Max, αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και με το iPhone XR.

Ο αντιπρόεδρος του product marketing της Apple, Greg Joswiak, σχολίασε με πολύ προσεκτικό τρόπο ότι “το νέο iPhone XR είναι το πιο δημοφιλές iPhone για όλες τις ημέρες από τότε που κυκλοφόρησε”, περίπου έναν μήνα πριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήλωση αυτή έρχεται έπειτα από πληροφορίες για τη μείωση παραγωγής των iPhone XR, εξαιτίας των χαμηλότερων πωλήσεων από τις αναμενόμενες.

Η Apple αποφάσισε πριν μερικές εβδομάδες ότι πλέον δεν θα δημοσιεύει συγκεκριμένα νούμερα πωληθέντων συσκευών όσον αφορά τα iPhone, Mac και iPad, αλλά οι ανακοινώσεις θα αφορούν μόνο σε έσοδα από εδώ και στο εξής, κάτι το οποίο δεν θα δίνει επ’ ακριβώς τα νούμερα των πωλήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τακτική που ακολουθεί η Apple αυξάνοντας τις τιμές των νέων συσκευών της κάθε χρόνο για να ανταπεξέλθει στις μειωμένες πωλήσεις, φαίνεται να μην λειτουργεί.

Η σταθερή μείωση των πωλήσεων των smartphones, που επηρεάζει σαφώς και τις πωλήσεις των iPhone, απαιτεί από τους κατασκευαστές πιο έξυπνες τακτικές και σαφώς καλύτερη εξυπηρέτηση, δίνοντας μεγαλύτερη αξία στα χρήματα των καταναλωτών, οι οποίοι πλέον έχουν περισσότερες επιλογές από ποτέ. Η Apple αυξάνοντας τις τιμές της καταφέρνει να έχει μικρότερη μείωση στα έσοδά της, όμως μακροπρόθεσμα (και μάλιστα όχι σε μεγάλο βάθος χρόνου) αυτή η τακτική φαίνεται να οδηγεί σε τετελεσμένη πτώση. Ήδη τους τελευταίους μήνες η εταιρεία έχασε τη δεύτερη θέση στα smartphones. Η αλόγιστη αύξηση τιμών που δεν συνάδει με την προσφερόμενη τεχνολογία, δεν θα μπορούσε να οδηγήσει κάπου άλλου.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης