Πριν από μερικά χρόνια υπήρξε μεγάλη αναστάτωση στα μέσα, όταν πολλές μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες, πιάστηκαν να κλέβουν στα benchmarks (συγκριτικές δοκιμές). Κατασκευαστές όλων των μεγεθών (συμπεριλαμβανομένων των Samsung, HTC, Sony και LG) προσπάθησαν να ξεγελάσουν τους χρήστες με τεχνικές, όπου οι συσκευές όταν περνούσαν από δοκιμή εμφάνιζαν φουσκωμένα score. Οι τεχνικές αυτές σιγά-σιγά σταμάτησαν τα τελευταία χρόνια, καθώς τα «κόλπα» αυτά αποκαλύφθηκαν, ωστόσο δεν έχουν σταματήσει ακόμα οριστικά. Μια νέα έρευνα από την κοινότητα του XDA ανακάλυψε πως το OnePlus 3T και το Meizu Pro 6, κάνουν χρήση τέτοιων τεχνικών ώστε να βγάζουν μεγάλα νούμερα σε Geekbench και AnTuTu.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνες του XDA έγιναν πραγματικά σε βάθος, και ελέγχθηκαν διάφορες παράμετροι. Το OnePlus 3T, όταν εντοπίζει ορισμένες benchmark εφαρμογές, μεταβαίνει σε έναν πιο «επιθετικό» governor για να κρατήσει τις ταχύτητες σε υψηλό χρονισμό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σε αντίθεση με ορισμένα άλλα συστήματα εξαπάτησης του παρελθόντος, αυτό ουσιαστικά σημαίνει απλώς ότι η OnePlus σκόπιμα προσπαθεί να αποσπάσει κάθε κομμάτι της απόδοσης από τη συσκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η OnePlus δεν άργησε να δώσει απάντηση προς θέμα, ισχυριζόμενη ότι αυτή την ενέργεια γίνεται με σκοπό την βελτίωση της εμπειρίας χρήσεως σε κάποια παιχνίδια με απαιτητικά γραφικά. Η ίδια υποσχέθηκε πως θα αφαιρέσει τον μηχανισμό αυτόν, με μια μελλοντική αναβάθμιση στο OxygenOS για το OnePlus 3 και το 3T.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε πως αυτή είναι μια καλή δικαιολογία από την OnePlus. Η ομάδα του XDA ήταν σε θέση να δώσει στοιχεία με ακρίβεια, δημοσιεύοντας scores που έγιναν με τροποποιημένα APK, έτσι ώστε ο μηχανισμός επιτάχυνσης, να μην ενεργοποιείται! Αυτό συνεπάγεται με το ότι η τεχνική αυτή ήταν στοχευμένη σε μια συγκεκριμένη λίστα εφαρμογών και δεν άνοιγε απλά σαν boost λειτουργία σε απαιτητικές εφαρμογές.

Πηγή: Techmaniacs.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης