Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η επίσημη παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας της OnePlus, OnePlus 5, που έρχεται να «τα βάλει» με τα μεγαθήρια που λέγονται iPhone 7 και Samsung Galaxy S8. H OnePlus συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα για την αντιστοιχία απόδοσης-τιμής, καθώς τα (επίσημα πλέον) 499€ φαίνονται λίγα για τα χαρακτηριστικά που προσφέρει το τηλέφωνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η OnePlus στην παρουσίασή της έκανε λόγο για την ιδιαίτερα βελτιωμένη (και διπλή πλέον) κάμερα, όπως φυσικά και για τον ισχυρότερο επεξεργαστή που υπάρχει αυτήν τη στιγμή, τον Snapdragon 835. Επί σκηνής ανέβηκαν και το μοντέλο Emily Ratajkowski, για να μας δείξει τις δυνατότητες της κάμερας, αλλά και ο Dr. Paul E. Jacobs, executive chairman της Qualcomm να μας μιλήσει για τον πανίσχυρο επεξεργαστή.

Το OnePlus 5 θα έχει έναν ειδικά σχεδιασμένο διπλό αισθητήρα από την Sony για τις φωτογραφίες: έναν στα 16MP με διάφραγμα f/1.7 και οπτικό σταθεροποιητή και έναν 20MP tele. Ο αισθητήρας μπορεί εύκολα να δημιουργήσει εφέ bokeh για πορτρέτα, ενώ το autofocus πλέον έχει γίνει ταχύτερο κατά 40%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τηλέφωνο είναι το λεπτότερο flagship της εταιρείας με πάχος 7,25mm, ενώ έχει μπαταρία στα 3.300mAh, 300mAh περισσότερα από το OnePlus 3 και 100mAh λιγότερα από το OnePlus 3T. Χάρη στον νέο επεξεργαστή όμως, Snapdragon 835, θα κρατά 20% περισσότερο από το 3T. Ο επεξεργαστής αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα κορυφαία τηλέφωνα της αγοράς, όπως το Samsung Galaxy S8, το HTC U11, το Sony Xperia XZ Premium και το Xiaomi Mi 6. To Dash Charge επιστρέφει προφανώς και αποτελεί και πάλι την ταχύτερη φόρτιση στον κόσμο, καθώς με μισή ώρα μπορείτε να έχετε χρήση μιας ολόκληρης ημέρας.

Το OnePlus 5 έρχεται σε δύο εκδόσεις: μία με 6GB RAM και μία με 8GB RAM με 64GB ROM ή 128GB μνήμη UFS 2.1, που είναι κατά 26% πιο γρήγορη. Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης.

Το λειτουργικό OxygenOS περικλείει το Android 7.1 Nougat και φέρνει αρκετές βελτιώσεις, όπως το το Gaming Do Not Disturb mode (που αποτρέπει κατά λάθος ενεργοποιήσεις) και το mode Ανάγνωσης (με αυτοματοποιήσεις στις ρυθμίσεις της οθόνης). H OnePlus αστειεύτηκε στην παρουσίαση για τη θύρα 3.5mm jack, που επανέρχεται στη βάση του τηλεφώνου, εν αντιθέσει με το τελευταίο iPhone. H οθόνη παραμένει FullHD 5,5″ AMOLED.

Μπορείτε να παραγγείλετε από σήμερα κιόλας το OnePlus 5, πατώντας στο Early Drop στο oneplus.net και εισάγοντας τον κωδικό “Clearer Photos”. Οι πωλήσεις ανοίγουν επίσημα στις 27 Ιουνίου, που είναι και η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της συσκευής. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις τιμές.


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης