H OnePlus αποκάλυψε το Concept One. Πρόκειται για ένα smartphone, το οποίο έχει σχεδιάσει μαζί με την McLaren και αποτελεί concept μοντέλο, που σημαίνει ότι πιθανώς δεν θα το δούμε να κυκλοφορεί στην αγορά. “Τι το ιδιαίτερο έχει;”, θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς. Μια κάμερα που εξαφανίζεται!
 

Το hardware θυμίζει σε χαρακτηριστικά το OnePlus 7T Prο. Το Concept One έχει σχεδιαστεί από την McLaren είναι “ντυμένο” με πορτοκαλί δέρμα (Papaya Orange).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χαρακτηριστικό του που ξεχωρίζει είναι η βασική του κάμερα που μπορεί να κρυφτεί πίσω από ένα γυαλί, το οποίο είναι “ηλεκτροχρωμικό”. Το γυαλί αυτό μπορεί να γίνει διαφανές ή μαύρο, όταν περνά ρεύμα. Πρόκειται για μια έμπνευση της McLaren, η οποία έχει χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία στην οροφή κάποιων αυτοκινήτων της.
 

Οι αισθητήρες της κάμερας στο πίσω μέρος παραμένουν κρυμμένοι μέχρι να ενεργοποιηθεί η ίδια η κάμερα από τον χρήστη και για να γίνει διάφανο το γυαλί παίρνει μόλις 0,7 δευτερόλεπτα. Το γυαλί αυτό λειτουργεί επίσης ως φίλτρο ND, το οποίο εμποδίζει τη φωτογραφία από τα τραβήξει παραπάνω φως, για καλύτερη λεπτομέρεια και σκιές.
 

Είναι πιθανό να μην χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό η εταιρεία στα εμπορικά της smartphones, όμως ακόμα κι έτσι αν είναι, δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από τέτοιες ιδέες.
 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης