Μπορεί η επιλογή smartphone, ή να το θέσουμε πιο σωστά, η επιλογή πλατφόρμας, να δείχνει κάτι για τον χαρακτήρα σας; Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα πανεπιστήμια Lincoln και Lancaster στη Μ. Βρετανία, δείχνει πως ναι.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσα στο 2015 / 2016 και εξέτασε 530 άτομα και τα συναισθήματά τους. Αυτό που υποστηρίζουν οι ερευνητές είναι ότι οι κάτοχοι iPhone είναι πιο πιθανό να είναι γυναίκες, νεότερης ηλικίας, ενώ όλο και περισσότερο αυξάνεται η έννοια τους να έχουν το κινητό ως αντικείμενο που δηλώνει το στάτους τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάλυση όμως δε σταματά εκεί. Εντοπίζονται σημαντικές διαφορές και στην συμπεριφορά των κατόχων iPhone. Οι χρήστες προβάλουν χαμηλότερα επίπεδα ειλικρίνειας/ταπεινοφροσύνης και υψηλότερα επίπεδα συναισθηματισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, όσοι επιλέγουν Android τείνουν να είναι μεγαλύτερης ηλικίας, πιο ειλικρινείς και ευχάριστοι. Είναι λιγότεροι πιθανό να σπάσουν τους κανόνες για προσωπικό όφελος και δεν ενδιαφέρονται τόσο για τον πλούτο.

Οι ερευνητές εξηγούν πως μετά από λίγο καιρό, έγιναν πολύ καλοί στο να προβλέπουν τι κινητό είχε το άτομο με το οποίο συζητούσαν. «Μπορέσαμε να δημιουργήσουμε ένα στατιστικό μοντέλο, όπου κάνοντας μερικές προσωπικές ερωτήσεις, μπορούσαμε να προβλέψουμε τι κινητό είχε ο χρήστης στην τσέπη του, στο περίπου 70%».

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, θα έχει η επόμενη έρευνα για όσους κάνουν την αλλαγή από την μια πλατφόρμα στην άλλη.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης