Επιμέλεια: Κρούστης Παύλος

H αρχική ιδέα του Pokemon GO ήταν μια πρωταπριλιάτικη φάρσα από τον Satoru Iwata της Nintendo, τον Tsunekazu Ishihara της The Pokemon Company και της Google σε κάτι που ονομάστηκε Pokemon Challenge, ενώ ο Tatsuo Nomura της Google Maps ήταν στο επίκεντρο του project. Η φάρσα μετατράπηκε σε πραγματικό project, όταν ανακοινώθηκε επίσημα το Pokemon GO στις 10 Σεπτεμβρίου 2015, δύο μήνες έπειτα από το θάνατο του αείμνηστου προέδρου της Nintendo, Satoru Iwata, στον οποίο και αφιερώθηκε η ομιλία κατά την παρουσίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι έχει στοιχεία από το Pokemon σύμπαν με τη συλλογή και την εκπαίδευση, αλλά επίσης συνδυάζει στοιχεία Augmented Reality περιβάλλοντος. Αν θέλετε να δείτε την έκταση του τίτλου πραγματικά, θα πρέπει να βγείτε από το σπίτι σας και να ψάξετε να βρείτε όλα τα Pokemon. Άλλα θα τα βρείτε σε δάση, αλλά κοντά στη θάλασσα, άλλα κοντά στο σπίτι σας και άλλα κοντά σε αξιοθέατα της πόλης σας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, ο τίτλος δε σταματά εκεί, καθώς έχει ιδιαίτερα βαθύ gameplay. Θα πρέπει αφού βρείτε τα Pokemon, να τα πιάσετε, να τα εκπαιδεύσετε και να τα ενδυναμώσετε. Παράλληλα υπάρχουν τα Pokestops και Pokemon gyms, ενώ θα σας δοθεί και η δυνατότητα να γίνετε μέρος ομάδων. 

Ο τίτλος κυκλοφόρησε πριν μερικές ημέρες σε Αμερική και Αυστραλία και έσπασε όλα τα ρεκόρ, καθώς βρέθηκε στην κορυφή των charts “Free” και “Top Grossing”. Πρόκειται για δωρεάν τίτλο, που έχει εντός παιχνιδιού μικρο-συναλλαγές. Δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα στη χώρα μας, αλλά μπορείτε εύκολα να βρείτε το αρχείο εγκατάστασης του παιχνιδιού μέσω Google, αν το ψάξετε. Φυσικά, αναμένεται και επίσημη διάθεση του τίτλου μέσω Play Store και App Store για Android και iOS αντίστοιχα.

Το παιχνίδι έχει καταφέρει ως τώρα και έχει εμφανιστεί σε πολλούς τίτλους ειδήσεων καθώς η πρωτότυπη φύση του σε συνδυασμό με την τεράστια απήχηση έχει δημιουργήσει κάποιες… ιδιαίτερες καταστάσεις. Πολλοί χρήστες του παιχνιδιού εμφανίζονται σε συγκεκριμένα σημεία σε διάφορες πόλεις για να βρουν τα αγαπημένα τους Pokemon. Κάποια Pokemon μπορούσαν να βρεθούν κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα και οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να βγάλουν ανακοίνωση να μην εισέρχεται ο κόσμος εντός του κτιρίου, καθώς μπορούν να βρουν το Pokemon, που ψάχνουν εκτός του κτιρίου.

Στην Αμερική, κάποιοι χρησιμοποίησαν in-game αντικείμενα για να φέρουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο κάποια Pokemon, τα οποία τράβηξαν την προσοχή κάποιων νεαρών. Στη συνέχεια η πρώτη ομάδα λήστεψε (στην πραγματικότητα) την δεύτερη ομάδα των νεαρών. Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό, καθώς στην πορεία συνελήφθησαν και ομολόγησαν στην αστυνομία τον τρόπο δράσης τους. 

Τέλος, να αναφέρουμε ότι τα downloads του Pokemon GO έχουν δει ξεπεράσει τις τελευταίες μέρες τα αντίστοιχα του Tinder, αλλά και του Twitter, ενώ η τιμή της μετοχής της Nintendo αυξήθηκε μέσα σε πέντε ημέρες κατά 23%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης