H Qualcomm παρουσίασε το νέο chipset που θα δούμε στις επερχόμενες ναυαρχίδες των κατασκευαστών κινητής. Ο Snapdragon 865 είναι ο διάδοχος του δημοφιλούς Snapdragon 855, ενώ παρουσιάστηκαν και οι νέοι επεξεργαστές της μεσαίας κατηγορίας, Snapdragon 765 και 765G, με τον τελευταίο να ενσωματώνει και υποστήριξη για 5G δίκτυα.

Η εταιρεία παράλληλα ανακοίνωσε τη μορφή της πλατφόρμας που θα είναι αρθρωτή και θα επιτρέπει σε τρίτους κατασκευαστές να ενσωματώσουν τις δικές τους 5G τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 865 θα χρησιμοποιηθεί σαφώς από όλους τους σημαντικούς κατασκευαστές για τις ναυαρχίδες τους και πιθανώς να τον δούμε στα OnePlus 8, Google Pixel 5, το LG G9, τις αμερικανικές εκδόσεις των Galaxy S11 και Note 11 (στην Ευρώπη κυκλοφορούν με chipset Exynos) και άλλα, ενώ επιβεβαιώθηκε για τα Xiaomi Mi 10 και Meizu 17.

Ο 865 μπορεί να συνδυαστεί με το Snapdragon X55 Modem, τον διάδοχο του X50, με μια πιο αποδοτική διεργασία. Το X55 προσφέρει μεγαλύτερες ταχύτητες up/down και υποστηρίζει SA/NSA δίκτυα. To Χ55 επίσης υποστηρίζει mmWave και κάτω από 6 GHz 5G δίκτυα με βελτιωμένο εύρος σε αυτήν την μπάντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η εταιρεία επίσης παρουσίασε νέα τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη, που ονομάζεται 3D Sonic Max. Ο νέος αισθητήρας προσφέρει πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια, για να χωρούν ακόμη και δύο δάκτυλα για αναγνώριση, ενώ έχει βελτιωθεί πολύ και η ακρίβεια.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης