H startup εταιρεία Light, που εξειδικεύεται στην κατασκευή κάμερας πολλαπλών αισθητήρων, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεργαστεί με τη Sony για να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της με νέους τρόπους.

Η συνεργασία θα εστιάσει στην ανάπτυξη νέων αισθητήρων, που θα χρησιμοποιούν φακούς της Sony, Οι δυο εταιρείες θα δουλέψουν επίσης στην εύρεση νέων εφαρμογών για την τεχνολογία της Light, συμπεριλαμβάνοντας την κατασκευή ενός smartphone, που θα χρησιμοποιεί 4 ή και περισσότερες κάμερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν υπεισήλθαν σε λεπτομέρειες οι εταιρείες, όμως φαίνεται λογική κίνηση η συνεργασία τους. Η Light έχει αναπτύξει τεχνολογία για πολλαπλές κάμερες, με πιο διάσημη την κάμερα L16, μια συσκευή που χρησιμοποιεί 16 διαφορετικούς φακούς για τη λήψη φωτογραφιών (έως και 52MP) με μέγεθος περίπου όσο ένα smartphone. Η Sony, από την άλλη, κατασκευάζει αισθητήρες, οπότε φαίνεται ότι τα προϊόντα τους αλληλοσυμπληρώνονται.

Η Light παίζει με την ιδέα της χρήσης της τεχνολογίας της σε smartphones εδώ και έναν χρόνο περίπου. Δημιούργησε κάποια concepts για smartphones με 9 κάμερες, αλλά δεν τα έχει κάνει πραγματικότητα ακόμη. Η συνεργασία με τη Sony ίσως επιτρέψει κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης