Παρά την ακύρωση του MWC 2020, η Sony παρουσίασε σε ένα online event τη νέα της ναυαρχίδα, Sony Xperia 1 II (Xperia 1 Mark 2), με πολλές βελτιώσεις σε σχέση με το περσινό μοντέλο, Sony Xperia 1 [review].
 

To Sony Xperia 1 II διαθέτει οθόνη 4K OLED 6,5″ με υποστήριξη HDR και τον πλέον στάνταρ λόγο πλευρών (για τα κινητά της εταιρείας), 21:9. Η Sony επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει υψηλό ρυθμό ανανέωσης, όπως κάνουν άλλοι κατασκευαστές εφέτος, αλλά αντί αυτού χρησιμοποιεί Μείωση Θόλωσης Κίνησης (Motion Blur Reduction) για πιο καθαρή εικόνα. Οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι διαθέτει τα πλεονεκτήματα μιας οθόνης 90 Hz, αναλύοντας τα στοιχεία της οθόνης και ρυθμίζοντας το κάθε καρέ για να μειώσουν το frame lag.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέτος, η τριπλή κάμερα βρίσκεται στο αριστερό μέρος και όχι στη μέση, ενώ οι αναλύσεις των φακών είναι ίδιες: 12MP ο βασικός αισθητήρας (1/1.7″ Exmor, OIS, Dual PD AF, f/1.7), 12MP υπερ-ευρυγώνιος (16mm, f/2.2, 1/2.6″, Dual-PD AF), 12MP τηλεφακός (70mm, f/2.4 OIS, 1/3.4, PD AF), ενώ υπάρχει κι ένας 3D iTOF, για την ταχύτερη εστίαση. Οι νέοι αισθητήρες είναι μεγαλύτεροι με ταχύτερους φακούς, με την υπογραφή της ZEISS, η οποία έχει επιμεληθεί η ίδια τις ρυθμίσεις της κάμερας, ενώ διαθέτει και αντι-ανακλαστική επίστρωση,κάτι που υπήρχε ως τώρα μόνο σε επαγγελματικούς φακούς. Η μπροστινή κάμερα είναι ίδια, στα 8MP.

Η Sony ανέφερε ότι το Xperia 1 II έρχεται με Eye AF, όπως και το Xperia 1, όμως αυτήν τη φορά  λειτουργεί και με ζώα. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι είναι το πρώτο smartphone που επιτρέπει bursts των 20fps με ενεργό AF tracking για όλα τα καρέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Sony Xperia 1 II θα έρθει με Android 10 και Snapdragon 865 με 5G modem, που λειτουργεί και σε Sub 6 GHz δίκτυα. Διαθέτει 8GB RAM και 256GB αποθ. χώρου UFS. 
 

Διαθέτει πιστοποίηση IP65/IP68 για προστασία από νερό και σκόνη, έχει μπαταρία 4.000 mAh και υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση.

Μετά την αποχή της πέρυσι, επιστρέφει η θύρα 3.5mm jack, ενώ υπάρχει αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι, αλλά και βελτιωμένα stereo ηχεία.

Η διεπαφή χρήστη για τις κάμερες θυμίζει τις Sony Alpha κάμερες και διαθέτει και πάλι την εφαρμογή Cinema Pro, που έχει αναπτυχθεί από τα τμήματα CineAlta και Alpha της Sony. Επιπρόσθετα υπάρχει πλέον και η αντίστοιχη εφαρμογή για φωτογραφίες, η Camera Pro.

H τιμή της συσκευής θα είναι στα €1.200. Το Sony Xperia 1 Mk II θα κυκλοφορήσει σε μαύρο και μωβ χρώμα τον Μάιο.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης