Του Παύλου Κρούστη

Η TCL παρουσίασε πριν μερικές ημέρες στο πλαίσιο του -ακυρωμένου- MWC 2020 πολλαπλές νέες συσκευές, με τις αναδιπλούμενες να έχουν την τιμητική τους.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κεκλεισμένων των θυρών, η εταιρεία παρουσίασε 3 διαφορετικές συσκευές, των οποίων τα χαρακτηριστικά και τα ονόματα δεν έγιναν γνωστά, όμως πήραμε μια καλή ιδέα για το πώς αναμένεται να προχωρήσει η εταιρεία στη συγκεκριμένη κατηγορία.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο και πιο εντυπωσιακό είναι αυτό με τη συρόμενη οθόνη για το οποίο ήδη είχαμε μάθει. Η συσκευή δεν ήταν λειτουργική στον χώρο της έκθεσης, όμως δείχνει πώς λειτουργεί η τυλισσόμενη οθόνη με τον πρωτότυπο αυτόν μηχανισμό.
 

Από τις άλλες δυο συσκευές, έχουμε μία με τυπικό μεντεσέ στη μέση, που διπλώνει στον οριζόντιο άξονα, όπως ακριβώς το Galaxy Z Flip της Samsung και τέλος, μια ακόμα ιδέα που δεν έχουμε ξαναδεί: ένα τηλέφωνο με δύο αναδιπλούμενα σημεία. Όταν ξετυλίγεται, η συσκευή φτάνει τις 10 ίντσες (ανάλυση οθόνης είναι στα 3Κ) και όταν κλείνουν οι πλευρές, φαίνεται σαν ένα απλό τηλέφωνο των 6,65 ιντσών με λόγο πλευρών 20.8:9.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένα μοντέλα αναδιπλούμενα, αλλά λογικά κάτι τέτοιο θα γίνει σύντομα. Προς το παρόν, η κινεζική TCL έχει κυκλοφορήσει ένα smartphone με αυτό το brand (καθότι διαθέτει και το brand της Alcatel), το TCL Plex, το οποίο έφτασε επίσημα και στη χώρα μας και αναμένονται περισσότερες ανακοινώσεις άμεσα, με την κυκλοφορία της νέας σειράς.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης