Το DxOMark, το πλέον έγκριτο site, για τις δοκιμές φωτογραφικών ειδών και κάμερας στα κινητά, αποκάλυψε τις λίστες του που περιλαμβάνουν τα κινητά με τις καλύτερες κάμερες ανά κατηγορία. Τα τελευταία χρόνια, οι εταιρείες μάλιστα απευθύνονται στο DxOMark για να δοκιμάσουν και να κατατάξουν τις συσκευές τους.
 

Το DxOMark δοκίμασε φέτος συνολικά 31 smartphones, από πιο προσιτά μέχρι ναυαρχίδες από όλα τα σημαντικά brands και παρουσίασε το κινητό με την καλύτερη κάμερα για κάθε κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά καλύτερες κάμερες σε smartphone
– Huawei Mate 30 Pro / Xiaomi Mi Note 10 Pro

 

Οι δύο συσκευές από τη Huawei και τη Xiaomi ισοβάθμισαν κι έτσι έχουν την πρώτη θέση στην κατάταξη όσον αφορά τις δυνατότητές τους συνολικά. Αυτό σημαίνει ότι έχουν εξαιρετική απόδοση τόσο για τη λήψη φωτογραφιών, όσο και για τη λήψη βίντεο.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλύτερο βίντεο
– Apple iPhone 11 Pro Max

Το σκορ στο βίντεο του iPhone 11 Pro Max έφτασε τους 102 βαθμούς κι έτσι έλαβε την πρώτη θέση σε αυτήν την κατηγορία. Οι δοκιμές ανέδειξαν τις δυνατότητες λήψης HDR περιεχομένου, με πολύ μεγάλο δυναμικό εύρος. Σύμφωνα με το DxOMark διαθέτει εξαιρετική χρωματική αναπαραγωγή, έκθεση και ισορροπία λευκού.
 

Καλύτερο Zoom
– Xiaomi Mi Note 10 Pro

 

Χάρη στις τελευταίες εξελίξεις στους τηλεφακούς, τα κινητά κερδίζουν σημαντικό έδαφος στις δυνατότητες ζουμ. Το Xiaomi Mi Note 10 Pro κερδίζει σε αυτήν την κατηγορία, καθώς το ζουμ του πλησιάζει την ποιότητα “πραγματικής κάμερας”.
 

Καλύτερη Υπερ-ευρυγώνια Λήψη
– Samsung Galaxy Note 10+ 5G

Για όσους ενδιαφέρονται για φωτογραφία τοπίου μέσω smartphone, η καλύτερη λύση είναι το Galaxy Note 10+. Ο υπερ-ευρυγώνιος φακός εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στα κινητά υψηλής κατηγορίας τα τελευταία χρόνια. Μέσα από διάφορες δοκιμές, το DxOMark επέλεξε το συγκεκριμένο κινητό γι’ αυτήν την κατηγορία.

Καλύτερη Νυχτερινή Λήψη
– Huawei Mate 30 Pro

 

Η μεγαλύτερη εξέλιξη στις επιδόσεις των φωτογραφικών κινητών είναι σίγουρα στον τομέα των νυχτερινών λήψεων. Σε αυτήν την κατηγορία το Mate 30 Pro της Huawei δεν έχει αντίπαλο. Κερδίζει την πρώτη θέση, χάρη σε νέες τεχνολογίες αισθητήρων και καινοτόμων αλγορίθμων στο λογισμό του.

Καλύτερες Selfie Λήψεις
– Samsung Galaxy Note 10+ 5G

Εκτός από καλύτερες selfie φωτογραφίες, το Note 10+ διαθέτει και τις καλύτερες selfie video λήψεις.

 

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης