Μια πρωτότυπη, εορταστική σειρά φωτογραφιών που κυκλοφόρησε σήμερα από τη Nikon, έδωσε την ευκαιρία στη Γερμανίδα φωτογράφο Paloma Parrot να ταξιδέψει στην Ευρώπη και να αποτυπώσει τα άτομα πίσω από τις πιο αγαπημένες χριστουγεννιάτικες παραδόσεις.

Επιδεικνύοντας τις δυνατότητες των φακών NIKKOR, τα πορτραίτα αυτά επικεντρώνονταιστα άτομα που εργάζονται στο παρασκήνιο των εορτασμών των Χριστουγέννων στην Ευρώπη. Από έναν εκτροφέα ταράνδων στη Λαπωνία έως έναν καλλιεργητή χριστουγεννιάτικων δέντρων στη Δανία και από Βρετανούς που κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικες κάλτσες και κάρτες έως ένα Γερμανό κατασκευαστή παιχνιδιών, αυτή η αποκλειστική σειρά φωτογραφιών αναδεικνύει την τέχνη και τη δεξιοτεχνία της εορταστικής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Julie Tuner, κατασκευάστρια κουνιστών αλόγων, κολλάει τη χαίτη ενός χειροποίητου αλόγου

Ο Mike Wallace, αρχιζαχαροπλάστης, στέκεται μπροστά από μια εκατοστή από τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα γλυκά του

 
Paloma Parrot: D7500, AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR Paloma Parrot: D7500, AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας αυτή τη σειρά φωτογραφιών, η Paloma Parrott είπε: «Ως φωτογράφος πορτραίτων, αναζητώ εξοπλισμό που αποδίδει εξαιρετική αναγνώριση του θέματος και κορυφαία απόδοση και παράλληλα μου προσφέρει την ελευθερία και τη δυνατότητα να περιγράφω την ιστορία του θέματός μου με ένα μόνο σώμα φωτογραφικής μηχανής. Και οι δύο φακοί που χρησιμοποίησα σε αυτήν τη φωτογράφιση, παρείχαν την ευελιξία λήψης κοντινών πορτραίτων, επιτρέποντας τη φωτογράφιση αυτών των προσώπων στο χώρο εργασίας τους, ώστε να αποδώσουν μια εικόνα του ρόλου τους στον εορτασμό των Χριστουγέννων».

Η Jade Downer, κατασκευάστρια καρτών, μέσα στο στούντιο - τυπογραφείο της

Ο Upi Virkkula, εκτροφέας ταράνδων, με το κοπάδι του την ώρα του ταΐσματος

Η Paloma Parrot τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες με το νέο κορυφαίο μοντέλο D-SLR με φορμά DX της Nikon την D7500, και τους ακόλουθους φακούς NIKKOR:

  • AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR Αυτός ο υψηλής απόδοσης και μικρού μεγέθους φακός zoom γενικής χρήσης φορμά DX καλύπτει εύκολα το εύρος από ευρεία γωνία έως zoom τηλεφακού και είναι κατάλληλος για τις περισσότερες φωτογραφικές περιστάσεις, από κοντινά πορτραίτα έως ταξιδιωτικές φωτογραφίες. Η εντυπωσιακή τεχνολογία απόσβεσης κραδασμών (VR) της Nikon διατηρεί την ευκρίνεια των εικόνων ενώ το ελαφρύ σώμα του φακού διατηρεί καλή ισορροπία στη φωτογραφική μηχανή
  • AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G Αυτός ο γρήγορος φακός σταθερής εστιακής απόστασης 50 mm έχει μέγιστο διάφραγμα f/1,4 το οποίο είναι ιδανικό για τις λήψεις με χαμηλό φωτισμό ή όταν απαιτείται ρηχό βάθος πεδίου. Περιλαμβάνει επίσης το αποκλειστικό αθόρυβο μοτέρ (SWM) της Nikon για γρήγορη και αθόρυβη λειτουργία αυτόματης εστίασης.

Οι φωτογράφοι που θα εμπνευστούν από τη σειρά φωτογραφιών «Τα πρόσωπα των Χριστουγέννων» και που θέλουν να εξερευνήσουν τις δυνατότητές τους στην ταξιδιωτική φωτογράφιση, μπορούν να επωφεληθούν από μια προωθητική ενέργεια επιστροφής χρημάτων στα πλαίσια της καμπάνιας για τους φακούς NIKKOR εδώ.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης