Οι φήμες επαληθεύτηκαν και τελικά εμφανίστηκε επίσημα επιτέλους το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone της Xiaomi. Το όνομα αυτού: Xiaomi Mi Mix Fold. Η σειρα Mi Mix ούτως ή άλλως έχει συνδεθεί με την καινοτομία και είναι αναμενόμενο το πρώτο foldable της εταιρείας να ανήκει στη συγκεκριμένη σειρά. Μάλιστα, η αναδιπλούμενη οθόνη δεν είναι καν το πιο καινοτόμο στοιχείο της.
 

Η εσωτερική οθόνη είναι OLED στις 8.01″ με λόγο πλευρών 4:3 (ανάλυσης 1440p). H Xiaomi υποστηρίζει ότι είναι η μεγαλύτερη οθόνη που έχουμε δει ως τώρα σε αναδιπλούμενο. Είναι αρκετά μεγάλη για να υποστηρίξει το “desktop mode”, στο οποίο μπορεί ο χρήστης να ρυθμίζει το μέγεθος των παραθύρων και ενεργοποιείται με ένα απλό swipe τριών δακτύλων.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μεντεσές της συσκευής που έχει αναπτύξει η εταιρεία είναι 27% πιο ελαφρύς σε σχέση με αυτούς που υπάρχουν στις ανταγωνιστικές συσκευές. Η οθόνη OLED υποστηρίζει HDR10+, αλλά και Dolby Vision και προσφέρει σημαντική χρωματική πιστότητα, καλύπτοντας το φάσμα DCI-P3. Η μέγιστη φωτεινότητα είναι στα 900 nits.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξωτερική οθόνη είναι στις 6.52″, AMOLED, με ανάλυση 840×2520. Είναι ιδιαίτερα ευρεία με λόγο πλευρών 27:9. Εν αντιθέσει με την εσωτερική οθόνη, η εξωτερική προσφέρει ρυθμό ανανέωσης στα 90 Hz με touch sampling rate στα 180 Hz. Επίσης φτάνει και αυτή στα 650 nits typical brightness και υποστηρίζει HDR10+ και Dolby Vision.

Μπορεί οι οθόνες να είναι όντως η αιχμή της τεχνολογίας, όμως οι κάμερες είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές. Έχουμε το αποτέλεσμα μιας επένδυσης δύο ετών στο R&D. Το νέο τσιπ Surge C1 χρησιμοποιείται για την επεξεργασία της εικόνας και έχει αναπτυχθεί από τη Xiaomi. Τρέχει αλγορίθμους για το Auto Focus, το Auto Exposure και το Auto White Balance με ιδιαίτερα ενεργειακά αποδοτικό τρόπο.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η Liquid Lens τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην tele κάμερα. Είναι κατασκευασμένη από εύκαμπτο φιλμ, που έχει γεμίσει με διαφανές υγρό. Μπορεί να αλλάξει τη μορφή του, όπως ακριβώς ο φακός στο ανθρώπινο μάτι, χάρη σε έναν κινητήρα ακριβείας. Το υγρό φυσικά μπορεί να λειτουργήσει σε ακραίες θερμοκρασίες, από -40 έως 60 βαθμούς Κελσίου.

Ο φακός προσφέρει οπτικό ζουμ 3x (εστιακό μήκος στα 80 mm) και έχει έναν αισθητήρα στα 8 MP από πίσω. Το πλεονέκτημα του φακού έναντι άλλων συμβατικών είναι ότι μπορεί να εστιάσει για macrο φωτογραφία στα 3 εκ., αλλά και να εστιάζει σε μακρινά αντικείμενα, μετά από ζουμ.
 


 

Ο βασικός αισθητήρας είναι 1/1.52″ ISOCELL HM2 στα 108 MP με 7P φακό. Υποστηρίζει binning 9-in-1 για pixels στα 2.1 μm, χωρίς οπτική σταθεροποίηση. Ο υπερευρυγώνιος καλύπτει 123 μοίρες με αισθητήρα στα 13 MP (1.12 μm pixels, f/2.4).
 

Η μπαταρία του τηλεφώνου είναι στα 5,020 mAh και χωρίζεται σε δύο κυψέλες των 2,460 mAh. Υποστηρίζει ενσύρματη φόρτιση στα 67W και μπορεί να φορτίσει πλήρως μέσα σε 37 λεπτά. Δεν υποστηρίζεται ασύρματη φόρτιση. Το chipset που φορά είναι το ισχυρότερο για Android αυτήν τη στιγμή, ο Snapdragon 888 και συνοδεύεται από μνήμη που φτάνει έως και τα 16GB RAM στα 3,2 MHz LPDDR5 και αποθ. χώρο στα 512 GB UFS 3.1. Οι υψηλές επιδόσεις διασφαλίζονται από ένα σύστημα ψύξης με το σχήμα “πεταλούδας”, που συνδυάζει πολλαπλές τεχνολογίες από θερμικά τζελ και στρώματα γραφίτη.

Για τον ήχο, η εμπειρία έχει ρυθμιστεί από την Harman Kardon. Διαθέτει 4 ηχεία, κάτι που το βλέπουμε συνήθως σε tablet. Η Xiaomi ανέπτυξε έναν αλγόριθμο για το 3D spatial audio που δημιουργεί εμπειρία εμβύθισης.
 

Η standard έκδοση θα έχει Gorilla Glass στην πλάτη με κεραμική υφή, ενώ υπάρχει και η Ceramic Special Edition, που διαθέτει μαύρη κεραμική πλάτη.
 

Και οι δύο εκδόσεις του Xiaomi Mi Mix Fold είναι διαθέσιμες για προπαραγγελία στην Κίνα, ενώ οι συσκευές θα κυκλοφορήσουν στις 16 Απριλίου. Το μοντέλο των 12/256 GB θα ξεκινά από τα 1.300 ευρώ.
 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης