H Xiaomi παρουσίασε σήμερα επίσημα την πιο premium mid-range -τελικά- πρότασή της για φέτος. Το Mi CC9 Pro ή αλλιώς Mi Note 10, όπως θα ονομάζεται στην Ευρώπη, θα είναι το ένα μοντέλο, ενώ το ακόμη πιο premium “μεγαλύτερο αδερφάκι” του θα είναι το Mi CC9 Pro Premium Edition ή Mi Note 10 Pro για την Ευρώπη.
 

Το Mi Note 10 Pro θα διαθέτει έναν φακό 8P μπροστά από τον αισθητήρα των 108MP, αλλά και επιπλέον μνήμη και αποθηκευτικό χώρο. Αλλά εκεί σταματούν οι διαφορές σε σχέση με το απλό μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δυο μοντέλα μοιράζονται ίδια χαρακτηριστικά κατά τ’ άλλα: οθόνη Super AMOLED 6,47″ με FullHD+ ανάλυση, εγκπή waterdrop και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη. Η Xiaomi υποστηρίζει ότι ο αισθητήρας είναι νέας γενιάς και 88% πιο λεπτός από τους προηγούμενους, εξοικονομώντας χώρο.
 

Ο επεξεργαστής δυστυχώς δεν θα είναι ο Snapdragon 855+, όπως περιμέναμε, αλλά ο mid-range Snapdragon 730G, ενώ θα συνοδεύεται από 6GB RAM. Η μόνη έκδοση για την Ευρώπη είναι στα 128GB αποθ. χώρου, χωρίς θύρα microSD.

 

 

Πρωταγωνιστής είναι φυσικά η πενταπλή κάμερα στο πίσω μέρος. Ο βασικός αισθητήρας των 108MP είναι τεράστιος και είναι ο 1/1.33″ Samsung ISOCELL Bright HMX με 7P φακό για το απλό μοντέλο και 8P για το Pro. Επιπρόσθετα, βρίσκουμε έναν τηλεφακό 5MP, που είναι ικανός για 5x οπτικό ζουμ κι ακόμα έναν στα 12MP με 2x ζουμ για πορτρέτα. Ακόμα υπάρχει ένας 20MP ευρυγώνιος αλλά και ξεχωριστός macro που επιτρέπει φωτογραφίες από 1,5 εκατ. αποόσταση, το οποίο κατά τη Xiaomi, δεν έχει γίνει ξανά. H selfie κάμερα είναι στα 32MP με διάφραγμα f/2.0.

 

Αξίζει φυσικά να αναφέρουμε ότι το DxOMark, το οποίο δοκίμασε την κάμερα του νέου τηλεφώνου της Xiaomi, του έδωσε ίδια συνολική βαθμολογία με το Huawei Mate 30 Pro, ξεπερνώντας τα Samsung Galaxy Note 10+ και Google Pixel 4.

 

 

 

 

Το Mi Note 10 έρχεται με το Night Mode 2.0, που χρησιμοποιεί raw αρχεία, αντί για jpeg. Ο υπερευρυγώνιος επίσης θα αποκτήσει αυτήν τη δυνατότητα κάποια στιγμή μετά την κυκλοφορία μέσω ενημέρωσης.
 

 

 

Η μπαταρία του τηλεφώνου φτάνει τα 5,260mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση στα 30W, χωρίς δυνατότητα για ασύρματη φόρτιση, ενώ δεν υπάρχει και πιστοποίηση για την αδιαβροχοποίηση. Υπάρχει όμως IR blaster για να ελέγχετε άλλες συσκευές σας μέσω υπερύθρων.

 

 

Η συσκευές θα έρθουν σε τρία χρώματα: Aurora Green, Glacier White και Midnight Black. Η τιμές του είναι €549 gia το Mi Note 10 και €649 για το Mi Note 10 Pro (8GB RAM / 256GB αποθ. χώρος). Θα ξεκινήσουν να πωλούνται από την επόμενη εβδομάδα στην Ευρώπη.
 

[Ενημέρωση 7/11/2019]:

Σύμφωνα με πληροφορίες της ελληνικής αντιπροσωπείας της Xiaomi στην Ελλάδα, τα Mi Note 10 και Mi Note 10 Pro θα έρθουν στη χώρα μας τον Δεκέμβριο με τιμές κοντά σε αυτές που ανακοινώθηκαν χθες για τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές. 

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης