Η Apple έκανε διαθέσιμη πρόσφατα μια νέα έκδοση της εφαρμογής Apple Music για Android. Δυστυχώς, όμως δεν συμπεριέλαβε δύο πολυαναμενόμενες λειτουργίες: streaming lossless ήχου και spatial audio. Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι προσθέτει τα δύο αυτά σημαντικά χαρακτηριστικά, χωρίς το λανσάρισμα νέας έκδοσης, αφού εμφανίζονται σταδιακά σε χρήστες σε όλο τον κόσμο και δεν αναφέρονται στις σημειώσεις της νέας ενημέρωσης.
 

Η Apple είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάιο ότι σκοπεύει να κάνει διαθέσιμες τις συγκεκριμένες επιλογές χωρίς επιπλέον χρέωση. Αυτές έκαναν την εμφάνισή τους μέσα στον Ιούνιο για τους χρήστες συσκευών της Apple και πλέον εμφανίζονται και σε Android χρήστες σιγά σιγά. Δυστυχώς, όπως και στις αντίστοιχες υπηρεσίες, Tidal HiFi και Amazon Music HD, περιορίζονται σε συγκεκριμένα μουσικά άλμπουμ.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Apple έχει αναφέρει συγκεκριμένα ότι σκοπεύει να κάνει το περιεχόμενο Dolby Atmos ιδιαίτερα εύκολο για να το βρει κανείς, μέσω ειδικής σήμανσης και συγκεκριμένων playlists, ενώ η lossless ποιότητα streaming θα έρθει σε ολόκληρο τον κατάλογο των 75 εκατ. τραγουδιών σταδιακά.
 

Για να απολαύσει κάποιος χρήστης Dolby spatial ήχο, θα πρέπει να χρησιμοποιεί συμβατά ακουστικά. Η Apple ανέφερε ότι τα ακουστικά AirPods και τα Beats με τσιπ H1 / W1, όπως και τα ηχεία των τελευταίων iPhones, iPads και Macs θα είναι συμβατά με το spatial audio. Από την άλλη, το lossless audio θα απαιτεί ενσύρματη σύνδεση με τα ακουστικά/ηχεία και δεν θα λειτουργεί με ασύρματες συσκευές.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης