Η επαγωγική ασύρματη φόρτιση ακόμη δεν είναι ευρέως διαδεδομένη, όμως η Xiaomi φαίνεται να κάνει το επόμενο βήμα στον τομέα της απομακρυσμένης ασύρματης σύνδεσης. Χωρίς την ανάγκη για επαφή, ο ασύρματος φορτιστής της Xiaomi φαίνεται ότι θα μπορεί να φορτίζει συσκευές που είναι ακόμη και αρκετά μέτρα μακριά, με μια τεχνολογία που ονομάζεται Mi Air Charge.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι απομακρυσμένοι ασύρματοι φορτιστές έχουν εμφανιστεί ξανά στο παρελθόν, όμως δεν έχουν φτάσει ποτέ στην αγορά. Η Xiaomi φαίνεται να έχει τέτοιο στόχο όμως, καθώς παρουσίασε ένα demo της τεχνολογίας και παράλληλα μίλησε για τις 17 πατέντες που χρησιμοποιεί.

 

 

Πρόκειται για ένα σύστημα φόρτισης στα 5W, το οποίο χρησιμοποιεί 144 κεραίες, που είναι τοποθετημένες σε μια βάση και στέλνουν milimeter-wide waves στο τηλέφωνό σας, το οποίο λαμβάνει με 14 δικές του κεραίες. Η Xiaomi υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται περί “επιστημονικής φαντασίας” και εν καιρώ θα μπορεί να φορτίζει περισσότερες από μία συσκευές, να προσπερνά φυσικά συμπαγή αντικείμενα και να στέλνει ενέργεια σε κάθε είδους μικρή ηλεκτρονική συσκευή μέσα σε ένα δωμάτιο, από ρολόγια μέχρι ηχεία.
 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης