Διέρρευσαν οι πρώτες πληροφορίες, αλλά και φωτογραφίες του νέου Surface laptop της Microsoft, που θα παρουσιαστεί επίσημα στο αυριανό event της εταιρείας στη Νέα Υόρκη. Ο χρήστης του Twitter, WalkingCat μοιράστηκε τις φωτογραφίες της συσκευής που θα ονομάζεται “Surface Laptop” και απ’ ό,τι φαίνεται πρόκειται για την “απάντηση” της Microsoft στο Chromebook Pixel της Google.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Surface Laptop λένε ότι θα έχει οθόνη PixelSense 13,5 ιντσών και θα διατίθεται σε τέσσερα χρώματα: platinum, burgundy, cobalt blue και graphite gold.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To πληκτρολόγιο θα είναι από alcantara, το ίδιο υλικό, που χρησιμοποιήθηκε και στο Surface 4 Pro. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές που αφορούν στο hardware της συσκευής, αλλά οι εικόνες δείχνουν μια USB θύρα, mini DisplayPort και την τυπική θύρα για τροφοδοσία που έχουν όλα τα Surface. Απ’ ό,τι βλέπουμε, δε θα υιοθετηθεί η λύση των USB Type-C θυρών.

Επίσης αναφέρθηκε ότι το βάρος του θα είναι περίπου 1,25 kg. με πάχος 14,47mm στο πίσω μέρος και 9,9mm στο μπροστινό. Η οθόνη της Microsoft λένε ότι θα διαθέτει 3,4 εκατ. pixels, το οποίο σημαίνει ότι το panel θα υποστηρίζει ανάλυση 1080p με aspect ratio 3:2.

Ο WalkigCat επίσης ανέφερε ότι το Surface Laptop πιθανόν να “τρέχει” το λειτουργικό Windows 10 S, το οποίο φημολογείται ότι θα είναι ο ανταγωνιστής του ChromeOS της Google. Αναμένουμε την αυριανή παρουσίαση για περισσότερες λεπτομέρειες.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης