Εξαιτίας του Brexit αυξάνεται η τιμή του Microsoft Surface

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017, 16:00
Εξαιτίας του Brexit αυξάνεται η τιμή του Microsoft Surface
Η Microsoft έχει αυξήσει τις τιμές του Surface Book στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αποτέλεσμα της υποτίμησης της βρετανικής λίρας, που καταγράφεται με το Brexit, οπότε οι Βρετανοί πρέπει τώρα να πληρώσουν περισσότερα για την ίδια έκδοση laptop από ότι πριν από μία εβδομάδα.

Ο γίγαντας του λογισμικού επιβεβαίωσε σε μια δήλωση ότι ισχύει η προσαρμογή των τιμών των Surface Book, και παρόλο που η εταιρεία δεν το έχει αναφέρει σαφώς, άλλες συσκευές ενδέχεται να λάβουν παρόμοιες αυξήσεις των τιμών για τον ίδιο λόγο.Αυτές οι αυξημένες τιμές στοχεύουν ειδικά τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συνάψει σύμβαση παραχώρησης πολλαπλών αδειών χρήσης, λέει η Microsoft. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα προσαρμογές των τιμών σε διάφορες επιχειρηματικές λύσεις λόγω του θετικού αποτελέσματος του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών, το πιο προσιτό Surface Book είναι τώρα £150 πιο ακριβό από ότι πριν, έτσι ώστε οι πελάτες πρέπει να πληρώσουν £1449, έναντι £1.299. Αυτό αναπαριστά αύξηση 11,5 τοις εκατό για το Surface Book μοντέλο.Η Microsoft δεν είναι η μόνη εταιρεία που αυξάνει τις τιμές για τα προϊόντα της στο Ηνωμένο Βασίλειο και χωρίς αμφιβολία, παρόμοιες αποφάσεις για άλλες συσκευές θα μπορούσαν να ακολουθήσουν σύντομα. Το Surface Pro 4 θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια αύξηση τιμής, αν και η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο προς το παρόν.

Πηγή: secnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017, 16:00