H Apple φαίνεται να ετοιμάζει αρκετά πράγματα για την επόμενη χρονιά, ίσως ακόμη περισσότερα απ’ όσα μας έχει συνηθίσει. Του χρόνου ενδεχομένως να δούμε το πρώτο 5G τηλέφωνό της, το νέο iPhone SE 2 ή όπως αλλιώς θα λέγεται το πιο προσιτό τηλέφωνό της, αλλά και νέο iPad Pro.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, αναμένεται να δούμε κι ένα πρωτότυπο προϊόν το οποίο είναι τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR) της εταιρείας, που πιθανώς να κάνουν την εμφάνισή τους κατά το 2ο τρίμηνο της χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι ακόμη σαφές τι μορφή θα έχουν τα γυαλιά, καθώς αναφέρθηκαν απλά ως “headgear” (εξοπλισμός κεφαλής) από τον γνωστό αναλυτή Ming-Chi Kuo, το οποίο μπορεί να σημαίνει ότι θα έχουμε κάποιο “κράνος” gaming ή κάτι άλλο που θα έχει μεγαλύτερη σχέση με τη μόδα.

Η AR συσκευή που θα φοριέται στο κεφάλι θα χρησιμοποιείται πιθανώς σε συνδυασμό με κάποιο iPhone που θα έχετε επάνω σας, όπως ακριβώς είχαμε δει και τα smartwatches της Apple στην αρχή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα “Pro” μοντέλα iPad και iPhone που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2020 θα διαθέτουν αισθητήρα 3D ToF στο πίσω μέρος, ο οποίος ίσως παίζει ρόλο στις εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας. Ίσως δούμε τελικά το AR να αποκτά ουσία μέσα στο επόμενο διάστημα.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης