Θρυλικός στοίχος από το περίφημο τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη «Αρχίζει το ματς». Δεν υπάρχει φίλαθλος που να μην γνωρίζει το τραγουδάκι αυτό το οποίο μπορεί να γράφτηκε προς τα τέλη της δεκαετίας του ’70 ωστόσο είναι επίκαιρο κάθε φορά που οι Έλληνες καθηλώνονται μπροστά από τις τηλεοράσεις τους για να παρακολουθήσουν μια μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Φέτος το καλοκαίρι, έχουμε το Euro 2021, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το οποίο ήταν να διοργανωθεί πέρυσι, αλλά αναβλήθηκε για ένα χρόνο λόγω της πανδημίας.
 

Πότε ξεκινά το EURO; Για ένα μήνα από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου, 12 διαφορετικές πόλεις σε ισάριθμες χώρες θα φιλοξενήσουν τους αγώνες. Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε ότι γιορτάζοντας τα 60 χρόνια του θεσμού, για πρώτη φορά φέτος το UEFA Euro (έτσι είναι η επίσημη ονομασία του) διεξάγεται σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τελικός και οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στο περίφημο στάδιο του Γουέμπλεϊ.
 

Αρκετά όμως με τα ιστορικά. Το ξέρουμε ότι ανυπομονείς να δεις τους αγώνες, παρά του ότι φέτος δεν συμμετέχει η Ελλάδα. Καλό θα ήταν να βλέπαμε τα χρώματα της χώρας μας, αλλά και πάλι η στρογγυλή θεά θα σου προσφέρει έντονες συγκινήσεις. Όπως είπαμε το πρωτάθλημα ξεκινά στις 11 Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι έχεις ακόμα καιρό να τρέξεις σε ένα κατάστημα Public για να αγοράσεις νέα τηλεόραση!

Και επειδή η αφορμή είναι το Euro 2021, προτίμησε μια «ποδοσφαιρική» τηλεόραση. Τι σημαίνει αυτό; Απλά ένα μοντέλο με Sports Mode (ή ακόμα και Football Mode που διαθέτουν ορισμένα μοντέλα). Πρόκειται για ένα preset το οποίο προσπαθεί (και τα καταφέρνει αρκετά καλά είναι η αλήθεια) να ζωντανέψει τις συνθήκες του γηπέδου. Έτσι, το γρασίδι γίνεται έντονο πράσινο, όπως θα το έβλεπες από τις κερκίδες, η αντίθεση και η φωτεινότητα αυξάνεται για να απολαμβάνεις κάθε λεπτομέρεια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις εξομαλύνεται η εικόνα για να μη χάνεις ούτε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου στις γρήγορες φάσεις.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν θα πας με το καλό σε ένα κατάστημα Public, κατευθύνσου στο ράφι με τα μεγάλα μοντέλα, τα τεράστια, τα 55 ιντσών και άνω. Προφανώς και το τι θα επιλέξεις εξαρτάται από το πορτοφόλι σου, αλλά σήμερα, μπορείς να βρεις μια smart TV άνω των 50 ιντσών, με ανάλυση 4K κάτω από ένα χιλιάρικο. Τώρα με το Euro 2021 είναι η ευκαιρία να αναβαθμίσεις την τηλεόραση που ήδη έχεις, καθώς θα την απολαύσεις και για ταινίες ή gaming.
 

Άλλα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις κατά την αγορά είναι:

  • PVR/TimeShift: Παγώνεις το χρόνο, γράφεις και βλέπεις τις φάσεις ή ολόκληρο τον αγώνα
  • PIP: Εικόνα μέσα στην εικόνα για να βλέπεις εικόνα από δύο πηγές ταυτόχρονα (το ματς και έναν δορυφορικό δέκτη ή ένα IPTV box για παράδειγμα).
  • Smart TV: Όλες οι σύγχρονες τηλεοράσεις είναι smart, δηλαδή έχουν ενσωματωμένη μια πλατφόρμα με apps. Το τι θα επιλέξεις εξαρτάται από τα γούστα σου. Όλες οι πλατφόρμες έχουν τα δημοφιλή apps (Facebook, YouTube κ.λπ), επομένως ζήτα από έναν υπάλληλο του Public να σου δείξει το περιβάλλον σε λειτουργία και διάλεξε αυτό που σου αρέσει περισσότερο. 

Απόλαυσε το EURO 2021 με μια τηλεόραση από το Public

Είσαι σε ένα κατάστημα Public αποφασισμένος/η να φύγεις με μια τηλεόραση. Τι να διαλέξεις; Αφού τσεκάρεις τα παραπάνω, δες και τις προτάσεις μας για να πάρεις ιδέες:
 

Έχουμε δύο μοντέλα 55 ιντσών και ένα 65 αν αντέχει το σαλόνι σου.

Ξεκινάμε από το πιο οικονομικό μοντέλο, το KD55XH9096BAEP της Sony. Μιλάμε για 55 ίντσες, 4K ανάλυση λίγο κάτω από 800 ευρώ. Δεν είναι απίστευτο; Το συγκεκριμένο μοντέλο (όπως και όλα τα Sony γενικά) ενσωματώνει την πλατφόρμα Android TV της Google, κορυφαία εικόνα και καθηλωτικό ήχο.
 

Ένα κλικ πιο πάνω βρίσκεται η Samsung 55″ QLED 4K UHD Smart TV QE55Q95TC. Και εδώ έχουμε ανάλυση 4K, αλλά και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα απογειώσουν τους αγώνες. Κορυφαίος ήχος, voice assistant για να ακούει τις προσταγές σου, κορυφαία εικόνα QLED και πολλά άλλα.
 

Ανεβαίνοντας κατηγορία συναντάμε την 65 ιντσών LG 65″ Smart OLED 4K UHD OLED65CX6LA. Εδώ τα πάντα βρίσκονται στον υπερθετικό βαθμό. 100 εκατομμύρια αυτό-φωτιζόμενα sub-pixel δημιουργούν την τηλεόραση της επόμενης γενιάς, διαθέτει ήχο που σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κινηματογραφική αίθουσα και με τη λειτουργία OLED Motion Pro θα απολαμβάνεις τις γρήγορες φάσεις του αγώνα σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια, χωρίς θάμπωμα και θόλωμα.
 

Μια συνολική εμπειρία
 

Το ποδόσφαιρο στο σπίτι δεν είναι μόνο καναπές και τηλεόραση. Είναι μια συνολική εμπειρία που συνοδεύεται από πολλά σνακ. Αν καλέσεις φίλους για να δείτε μαζί τους αγώνες, πρόσφερέ τους ένα σπιτικό hot dog. Η συσκευή Ariete 186 είναι αυτό που χρειάζεσαι. Για γρήγορα και γευστικά ποπ κορν (μην ξεχνάς ότι όταν τελειώσει το Euro θα επανέλθεις στις αγαπημένες σου ταινίες και σειρές) η Fashioned Pop Corn Machine Sogo Ss-11320-υ είναι η απαραίτητη μικροσυσκευή για την κουζίνα σου.
 

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Ψάξε στην εξειδικευμένη σελίδα εδώ για καφετιέρες, τοστιέρες, σκούπες (αφού θα τα κάνεις χάλια εάν η ομάδα σου φάει γκολ) και άπειρες άλλες μικροσυσκευές.

Καλή διασκέδαση!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης