Έχετε αναρωτηθεί τι είναι αυτή η παράξενη «τρύπα» στον φορητό υπολογιστή σας;

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016, 18:20
Έχετε αναρωτηθεί τι είναι αυτή η παράξενη «τρύπα» στον φορητό υπολογιστή σας;
Καθώς παρατηρείτε τον φορητό σας υπολογιστή, μπορεί να έχετε δει μια παράξενη τρύπα–υποδοχή που βρίσκεται στην πλαϊνή πλευρά στο επάνω μέρος.

Αυτήν την υποδοχή μπορεί επίσης να την παρατηρήσετε στο φορητό σκληρό δίσκο, την οθόνη ή και άλλα ηλεκτρονικά είδη που μπορεί να διαθέτετε. Η τρύπα, γνωστή και ως υποδοχή ασφαλείας Kensington, είναι στην πραγματικότητα μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αντικλεπτική συνιστώσα του συστήματος ασφαλείας Kensington Computer Products Group.Το αρχικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχεδιασμού της υποδοχής, πραγματοποιήθηκε από έναν κατασκευαστή κλειδαριών ποδηλάτου της μάρκας Kryptonite το 1999.

Η υποδοχή Kensington, αποτελείται από μία μεταλλική τρύπα στη συσκευή και μία κυλινδρική «άγκυρα» που συνδέεται με ένα μεταλλικό καλώδιο με επίστρωση καουτσούκ. Η άγκυρα είναι συνδεδεμένη με την τρύπα και μπορεί να κλειδωθεί χρησιμοποιώντας ένα κλειδί ή έναν αριθμητικό συνδυασμό. Το άλλο άκρο του καλωδίου μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε ακίνητο αντικείμενο όπως ένα τραπέζι.Το καλώδιο μπορεί να κοπεί μόνο με τη χρήση κόφτη. Συνήθως, το σώμα πολλών φορητών συσκευών είναι κατασκευασμένο από πλαστικό ή παρόμοιο υλικό. Ένα άτομο μπορεί να αποσπάσει την κλειδαριά από τη συσκευή χωρίς να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην ίδια τη συσκευή. Αλλά δρα ως ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, που μπορεί ενδεχομένως να αποτρέψει την κλοπή μιας συσκευής στα καταστήματα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016, 18:20