Η HTC ανακοίνωσε το διάδοχο του headset εικονικής πραγματικότητας για PC, HTC Vive. Στην έκθεση CES 2018 ανακοίνωσε τη βελτιωμένη έκδοση του Vive, αλλά και ασύρματο αντάπτορα που θα λειτουργεί τόσο με το Vive Pro, όσο και με το ήδη υπάρχον Vive.

Το Vive Wireless Adaptor θα χρησιμοποιεί τεχνολογία WiGig και θα λειτουργεί στη ζώνη 60 GHz, κάτι το οποίο η HTC αποκαλεί “χωρίς παρεμβολές” και θα έχει σαν αποτέλεσμα καλύτερες επιδόσεις. Η HTC δεν ανακοίνωσε την τιμή του προϊόντος, ούτε την ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά αναμένεται κάποια στιγμή μες στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το HTC Vive Pro απευθύνεται στους “VR enthusiasts, που θέλουν την καλύτερη εικόνα και ήχο για την VR εμπειρία τους”. Θα διαθέτει δύο OLED οθόνες με συνολική ανάλυση 2880×1600, κάτι το οποίο αποτελεί 78% αύξηση σε σχέση με την μεγαλύτερη ως τώρα διαθέσιμη ανάλυση σε VR συσκευή, 2160×1200, που υποστηρίζει το πρώτο HTC Vive. Η HTC αναφέρει ότι τα γραφικά, τα κείμενα και η συνολική εμπειρία θα είναι πολύ πιο καθαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Vive Pro έρχεται με ενσωματωμένα ακουστικά και ενισχυτή, αλλά και νέο -πιο άνετο- headstrap για τη στήριξη του κεφαλιού, το οποίο είναι παραμετροποιήσιμο. Το Vive Pro περιλαμβάνει επίσης δύο μικρόφωνα με ενεργό noise cancellation και δύο κάμερες.

Επιπρόσθετα, η HTC ανακοίνωσε ότι θα έρθει μια ενημέρωση στο Viveport, που θα αντικαταστήσει τον 2D κατάλογο, που υπάρχει ως τώρα και οι χρήστες θα μπορούν να δουν διαδραστικά previews.

Τέλος, η HTC ενημέρωσε την εφαρμογή Vive Video, που πλέον προσφέρει βελτιωμένο UI και νέα χαρακτηριστικά, ενώ μπορείτε πλέον να δείτε βίντεο από το Vimeo μέσω αυτής.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης