Του Παύλου Κρούστη

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου HUAWEI Watch GT 3 Pro, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Country Manager της HUAWEI Ελλάδος, τον κ. Andy Miao, o οποίος μας έδωσε μερικές σημαντικές πληροφορίες για το παρόν, αλλά και το άμεσο μέλλον της εταιρείας στη χώρα μας και όχι μόνο.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για αρχή, ο κ. Miao μάς ενημέρωσε για τις επιδόσεις της εταιρείας στα premium smartwatches, μια κατηγορία στην οποία η εταιρεία έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία και στοχεύει να αναπτύξει περαιτέρω με νέα προϊόντα, όπως το αναμενόμενο HUAWEI Watch FIT 2, διάδοχο του πολύ επιτυχημένου περσινού fitness/lifestyle watch. Όπως ανέφερε, το Watch FIT 2 θα είναι πιο premium σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, με μεγαλύτερη οθόνη, πιο κομψό και με πολλά εξελιγμένα χαρακτηριστικά.
 

Η HUAWEI κατάφερε να σημειώσει αύξηση άνω του 30% για το πρώτο τρίμηνο σε ετήσια βάση, ενώ για ολόκληρη τη χρονιά η αύξηση στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν της τάξης του 36%. O κ. Miao ανέφερε πως βλέπουν τη ζήτηση για πιο premium προϊόντα και κινούνται προς τα εκεί, αφήνοντας πίσω τα φθηνότερα smart bands.
 

Στα smartphones επίσης βλέπουμε και πάλι την εταιρεία να επενδύει σημαντικά. «Οι ναυαρχίδες (flagship) είναι σημαντικές για το brand μας. Εστιάζουμε στην Ελλάδα και θα φέρουμε τα νέα μας flagship προϊόντα και εδώ», συνέχισε ο Country Manager. Ένα από αυτά τα προϊόντα θα είναι το νέο αναδιπλούμενο τηλέφωνο της εταιρείας, το HUAWEI Mate Xs 2, το οποίο θα κυκλοφορήσει επίσημα και στη χώρα μας.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, εκτός από αυτό, αλλά και τα HUAWEI P50 Pro, P50 Pocket και nova 9 SE, που κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο, μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα HUAWEI smartphones μέσα στη χρονιά. Συγκεκριμένα, μέσα στο 2ο εξάμηνο αναμένεται να δούμε το νέο μοντέλο της σειράς nova.

«Είμαστε αναγνωρίσιμοι στην αγορά. Οι Έλληνες αγαπούν το brand και τα προϊόντα μας. Μπορούμε και δίνουμε αξία στα προϊόντα αυτά, γιατί σκεφτόμαστε κι εμείς σαν τελικοί χρήστες», αναφέρει ο κ. Miao. «Η καινοτομία είναι στο DNA μας. Επενδύουμε τεράστια ποσά στην έρευνα και την ανάπτυξη υλικού και λογισμικού, που απαρτίζει το οικοσύστημά μας».
 

Η HUAWEI ετοιμάζεται να επεκταθεί και στην κατηγορία των εκτυπωτών μέσα στη χρονιά με έναν laser printer, o οποίος θα διαθέτει έξυπνα χαρακτηριστικά, όπως τη λειτουργία OneHop, μέσω της οποίας θα μπορείτε να εκτυπώσετε μια φωτογραφία απλά ακουμπώντας το κινητό σας στον εκτυπωτή. Παράλληλα προωθείται η έννοια του smart office, αφού εξίσου σημαντικά προϊόντα για την εταιρεία είναι και τα earbuds, αλλά και τα laptop και οι οθόνες. Στις αρχές της χρονιάς είδαμε την εξαιρετική MateView GT 34, η οποία κυκλοφόρησε και σε 27 ίντσες.

Τέλος, τα laptop είναι μια ιδιαίτερα βασική πλέον κατηγορία για την εταιρεία, στην οποία επίσης σημειώνει επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Από το MateBook E, το Windows tablet με την εξαιρετική φορητότητα, μέχρι το “θηρίο” MateBook 14s, η γκάμα των φορητών υπολογιστών της HUAWEI στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα πλούσια. Μάλιστα, σε λίγες ημέρες θα παρουσιαστεί και το ολοκαίνουργιο MateBook D 16, ένα πανίσχυρο laptop με οθόνη στις 16 ίντσες πλέον, που είναι όμως στις διαστάσεις μικρότερου laptop, για τη μέγιστη φορητότητα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης