Του Παύλου Κρούστη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν λίγες ημέρες, η HUAWEI διοργάνωσε ένα τεράστιο event στην Κωνσταντινούπολη για τα προϊόντα που θα λανσάρει άμεσα στην ευρωπαϊκή αγορά. Το φαντασμαγορικό event πραγματοποιήθηκε στο Volkswagen Arena και μεταδόθηκε διαδικτυακά.

Από τη συγκεκριμένη εκδήλωση μάθαμε για 7 προϊόντα συνολικά, ενώ λίγο νωρίτερα είχαμε μάθει και για το HUAWEI Watch FIT 2, καθώς βλέπουμε τη HUAWEI να επεκτείνεται όλο και περισσότερο σε δημοφιλείς κατηγορίες, όπως τα laptops και τα wearables/hearables, αλλά και να επανέρχεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες smartphones, κάτι που είχαμε να δούμε αρκετό καιρό ομολογουμένως. Αυτά που είδαμε στην Κωνσταντινούπολη επιβεβαιώνουν παράλληλα τα όσα μας ανέφερε σε συνέντευξή του ο Country Manager της HUAWEI Greece, κ. Andy Miao, πριν μερικές ημέρες.
 

Το show στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε εντυπωσιακά, με το HUAWEI Mate Xs 2, το νεότερο αναδιπλούμενο smartphone της εταιρείας, το οποίο είναι πανάλαφρο και εξαιρετικά λεπτό. Όταν διπλωθεί γίνεται εντελώς επίπεδο και λείο, ενώ η τεράστια οθόνη του προσφέρει καθηλωτική εμπειρία θέασης. Διαθέτει κάμερα 50MP Τrue-Chroma με υποστήριξη HUAWEI XD Optics και μπαταρία στα 4600 mAh με φόρτιση στα 66W HUAWEI SuperCharge.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απ’ όσα γνωρίζουμε έως τώρα, η συσκευή θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα με 8GB RAM και 512GB ROM. H τιμή της θα είναι €1.999.
 


 

Από κινητά, γνωρίζουμε πως η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει αργότερα μες στη χρονιά τα HUAWEI nova 10, όμως για την ώρα, είδαμε τα νέα, πιο προσιτά, HUAWEI nova Y70 και HUAWEI nova Y90, που έρχονται να καλύψουν την κατηγορία low mid-range. Και τα δύο smartphones διαθέτουν μεγάλες οθόνες FullView, στις 6,7″ Edgeless για το nova Y90 και στις 6,75″ για το nova Y70. Όσον αφορά στην αυτονομία τους, το Y90 φορτίζει κατά 53% μόλις μέσα σε 30 λεπτά, ενώ το Y70 απαιτεί μόλις δύο φορτίσεις την εβδομάδα, αφού διαθέτει τεράστια μπαταρία, στα 6000 mAh.

Το HUAWEI nova Y90 (6GB / 128GB) θα κοστίζει €269, ενώ το HUAWEI nova Y70 (4GB / 128GB) θα είναι στα €199.

Στον τομέα των true wireless ακουστικών, η HUAWEI επανέρχεται με το πιο premium προϊόν της έως τώρα, τα HUAWEI FreeBuds Pro 2. Τα νέα ακουστικά ξεχωρίζουν για την εξαιρετική ποιότητα ήχου που έχει ρυθμιστεί από την Devialet και είναι εξοπλισμένα με το πρώτο σύστημα Triple MIC ANC TWS, που είναι σε θέση να παρέχει 15% περισσότερη μείωση θορύβου σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Επίσης μπορούν να συνδεθούν εύκολα και απρόσκοπτα με οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα smartphone.

Τα HUAWEI FreeBuds Pro 2 θα είναι διαθέσιμα στα €199.
 

Στην κατηγορία των laptop, πολύ σύντομα θα δούμε και στην ελληνική αγορά το νέο HUAWEI MateBook D16. Ο νεότερος φορητός υπολογιστής της εταιρείας διαθέτει τη μεγαλύτερη οθόνη που έχουμε δει ως τώρα σε MateBook, στις 16″, η οποία είναι FullView κι έχει τοποθετηθεί σε σώμα των 15,6″. Με λίγα λόγια, η οθόνη είναι μεγαλύτερη, αλλά ο όγκος και η φορητότητα παραμένουν ίδια. Η σειρά MateBook τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή 12ης γενιάς Intel Core H-Series με TDP έως 40 W, RAM διπλού καναλιού και μονάδα στερεάς κατάστασης υψηλής ταχύτητας, που εξασφαλίζει υψηλές αποδόσεις σε πολλαπλές εργασίες και πολύπλοκες χρήσεις.

Η τιμή του HUAWEI MateBook D16 ξεκινά από τα €899 για το μοντέλο με τον i5, με 8 GB RAM και αποθ. χώρο 512GB. Θα υπάρχουν διαθέσιμες εκδόσεις και με i5, 16GB RAM / 512GB αποθ. χώρο, αλλά και i7, 16GB RAM / 512GB αποθ. χώρο. Οι προπαραγγελίες γι’ αυτό έχουν ήδη ανοίξει.

Στην παρουσίαση είδαμε κι ακόμη δύο προϊόντα, τα οποία όμως δεν θα έρθουν στην Ελλάδα. Το ένα από αυτά είναι το laptop, HUAWEI MateBook 16s, αλλά και το πρώτο E-Ink tablet της εταιρείας, το HUAWEI MatePad Paper. Πρόκειται για ένα tablet με τεχνολογία οθόνης που θυμίζει χαρτί! Το βάρος του είναι μόλις στα 360 γρ. και η οθόνη του είναι στις 10,3 ίντσες. Προσφέρει άνετη ανάγνωση και χώρο για σημειώσεις, ενώ συνοδεύεται από το νεότερο M-Pencil.

Τα προϊόντα της εταιρείας που θα δούμε στην Ελλάδα, δηλαδή το HUAWEI Mate Xs 2, τα HUAWEI nova Y90 & Y70, τα HUAWEI FreeBuds Pro 2 και το HUAWEI MateBook D16 θα έρθουν σταδιακά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με το MateBook D16 να είναι το πρώτο από αυτά στις αρχές Ιουλίου.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης