Για όσους θα ήθελαν να παίρνουν το PC μαζί τους, ενώ συσκευές όπως τα laptops ή τα tablets δε σας αρκούν, η MSI έφτιαξε ένα Backpack PC: ένα PC, το οποίο είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να φοριέται στην πλάτη σας. Μπορεί σαν ιδέα να είναι λίγο αστεία, αλλά η MSI έχει λόγο για αυτόν το σχεδιασμό και αυτός είναι οι συσκευές εικονικής πραγματικότητας. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας σκέφθηκαν ότι οι gamers θα θέλουν να μπορούν να παίξουν τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας εν κινήσει. Φορώντας, λοιπόν, το Backpack PC της MSI στην πλάτη θα μπορούν να παίξουν, ενώ περπατούν στο χώρο, χωρίς να περιορίζονται από καλώδια. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει στο VR θεματικό πάρκο, The Void.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, τα περισσότερα παιχνίδια που αναπτύσσονται είναι σχεδιασμένα για τον χρήστη, ο οποίος θα είναι στάσιμος ή έστω θα κινείται σε περιορισμένο χώρο. Τα παιχνίδια που απαιτούν και κίνηση από τον παίκτη σε μεγαλύτερους χώρους, συνήθως απαιτούν και ειδικά σχεδιασμένα περιβάλλοντα για την ασφάλεια κυρίως του χρήστη, όπως το προαναφερθέν VR πάρκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η MSI δεν έχει ανακοινώσει τα χαρακτηριστικά της συσκευής, πέραν του επεξεργαστή, που θα είναι Core i7 και της GeForce GTX 980 κάρτας γραφικών, ενώ έχουν ανακοινώσει ότι θα ενσωματώσουν και τις GTX 1080 και 1070. Θετικό είναι το γεγονός ότι θα μπορείτε να αναβαθμίσετε την κάρτα γραφικών, τη μνήμη, αλλά και τον αποθηκευτικό χώρο, ενώ το μέγεθός της δεν ξεπερνά αυτό μιας κονσόλας video games ή ενός Mini-ITX κουτιού. Η μπαταρία του θα μπορεί τροφοδοτήσει τον υπολογιστή για περίπου 1,5 ώρα VR παιχνιδιού, αλλά δεν θα είναι hot-swappable. Φυσικά θα υπάρχει και η επιλογή να συνδεθεί στο ρεύμα. H συσκευή παρουσιάστηκε στην έκθεση Computex που ξεκινά αύριο, ενώ το Backpack της MSI δε θα είναι το μόνο του είδους του, που θα παρουσιαστεί. Στην αγορά των… «PC-σακιδίων» θα ριχτεί και η Zotac με αντίστοιχη πρόταση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης