Με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να εξελιχθούν οι flat-screen τηλεοράσεις; Δεν έχουμε δει ραγδαίες αλλαγές από τότε που εμφανίστηκαν. Η Panasonic φαίνεται να προχωρά όμως στο επόμενο στάδιο.

Ένα πρωτότυπο μοντέλο της εταιρείας έκανε την εμφάνισή του στην έκθεση CEATEC στην Ιαπωνία. Όταν η τηλεόραση είναι ενεργοποιημένη, είναι σαν τις υπόλοιπες τηλεοράσεις. Όταν όμως είναι απενεργοποιημένη γίνεται διάφανη, όπως το γυαλί και σας επιτρέπει να βλέπετε πίσω της τον τοίχο ή το έπιπλό σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Panasonic το περιγράφει ως “το μέλλον των οθονών”, αν και η εταιρεία φυσικά δεν αποκαλύπτει τα μυστικά της συγκεκριμένης τεχνολογίας, σε περίπτωση που έχουν κάτι αντίστοιχο σαν ιδέα και οι ανταγωνιστές. Σύμφωνα με το Engadget, η οθόνη έχει κατασκευαστεί από ένα λεπτό πλέγμα, που έχει ενσωματωθεί στο γυαλί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οθόνη χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία OLED, όπου κάθε pixel φωτίζεται μόνο του, χωρίς να χρειάζεται φως από πίσω. Όπως συνηθίζεται, τα OLED panels χρησιμοποιούν ένα λεπτό στρώμα πλαστικού ανάμεσα στα δύο ηλεκτρόδια πάνω σε γυάλινη πλάκα. Εξαιτίας αυτού, όταν εξαφανίζεται το ηλεκτρικό σήμα, η πλάκα μπορεί να φαίνεται σχεδόν διαφανής.

Η Panasonic είχε επιδείξει την τεχνολογία αυτά νωρίτερα στην CES στο Las Vegas, αλλά οι μηχανικοί της εταιρείας αναφέρουν ότι η τελευταία έκδοση φαίνεται ακόμα πιο διάφανη όταν είναι κλειστή και ακόμα πιο φωτεινή όταν είναι ανοιχτή.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας, οι συγκεκριμένες οθόνες δε θα γίνουν διαθέσιμες για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης