O CEO της Microsoft Satya Nadella βρέθηκε πρόσφατα στην Ινδία και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου βρήκε την ευκαιρία να ρίξει τα «καρφιά» του στην Apple κάνοντας πλάκα με δημοσιογράφους που είχαν στην κατοχή τους iPads.

Ο Sahil Mohan Gupta, του TechRadar αναφέρει ότι ο Nadella μπήκε μέσα στην αίθουσα απευθύνθηκε στον ίδιο και στον φίλο του λέγοντάς του να πάρουν έναν πραγματικό υπολογιστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βεβαίως αυτή δεν είναι η πρώτη αιχμή της Microsoft κατά του iPad, στέλεχος της εταιρείας έχει πει ανοιχτά ότι η Apple αντέγραψε το Surface Pro με το iPad Pro. O Ryan Gavin, General Manager των Surface, είχε πει πως το iPad Pro είναι αποτέλεσμα αντιγραφής της κατηγορίας 2-in-1 της Microsoft.

Τα iPad και Surface έχουν ομοιότητες ως προς το γεγονός ότι και τα δυο έχουν οθόνες αφής που λειτουργούν με stylus (Surface Pen και Apple Pencil) και έχουν αποσπώμενα QWERTY πληκτρολόγια. Ωστόσο, η κύρια διαφορά είναι στο λειτουργικό σύστημα, το Surface Pro τρέχει Windows 10 Pro και το iPad Pro, το iOS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Nadella είχε πετάξει το καρφί του πρόσφατα στην Apple όταν είχε δηλώσει πως η Microsoft δεν είναι κατασκευαστής πολυτελών ειδών, αλλά δημιουργεί εργαλεία, αναπτύσσει τεχνολογίες που χρησιμοποιούν άλλοι.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι δεν θέλει να υπονομεύσει οποιαδήποτε επιτυχία έχουν Apple ή Google, αλλά τονίζει ότι είναι εντελώς διαφορετικές εταιρείες. Το σχόλιο για τα “luxury” προϊόντα είναι σαφές ποιον έχει αποδέκτη.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης