Συνδυάζοντας λειτουργίες τηλεόρασης και οθόνης υπολογιστή, οι gaming τηλεοράσεις της LG Electronics (LG) διαθέτουν μοναδικές τεχνολογίες και χαρακτηριστικά προσφέροντας πολλές δυνατότητες και μοναδική εμπειρία παιχνιδιού στον χρήστη. Ο καλός ρυθμός ανανέωσης, το χαμηλό input lag, οι ρυθμίσεις gaming και τα ζωηρά, καθαρά χρώματα είναι οι πιο σημαντικές προδιαγραφές των LG gaming τηλεοράσεων που τις καθιστούν την σωστή επιλογή για όποιον θέλει να έχει μία ασυναγώνιστη εμπειρία θέασης και παιχνιδιού.

Γρήγορος ρυθμός ανανέωσης, με λιγότερο τρεμούλιασμα και πιο ομαλή εμπειρία παιχνιδιού

Ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης της τηλεόρασης αφορά στο πόσο γρήγορα ανανεώνεται το περιεχόμενο της οθόνης. Οι τηλεοράσεις με χαμηλότερο ρυθμό ανανεώνουν το περιεχόμενο λιγότερες φορές ανά λεπτό, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει θόλωση της κίνησης (motion blur). Η θολή κίνηση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εμπειρία παιχνιδιού, ή ακόμα και να αποσπάσει την προσοχή από το αυτό όταν απαιτείται ακρίβεια σε κάθε λεπτομέρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι τηλεοράσεις LG OLED δεν χρειάζονται σχεδόν καθόλου χρόνο για να αλλάξουν την ανάλυση της οθόνης καθώς τα αυτοφωτιζόμενα pixels μπορούν να ελέγξουν τη φωτεινότητά τους μόνα τους χωρίς την ανάγκη οπίσθιου φωτισμού. Η γρήγορη κίνηση των pixels σημαίνει γρήγορη απόκριση κατά την αλλαγή του περιεχομένου της οθόνης και γι’ αυτό το λόγο μειώνεται στο ελάχιστο το motion blur.
Βρείτε την ιδανική LG τηλεόραση για gaming, πατώντας εδώ.

Βλέπετε ό,τι συμβαίνει στο παιχνίδι, το δευτερόλεπτο που συμβαίνει

Ο χρόνος καθυστέρησης (input lag) είναι ο χρόνος μεταξύ της κίνησης ενός παίκτη στο χειριστήριο ή το πληκτρολόγιο και της εμφάνισης της κίνησης αυτής στην οθόνη. Μετριέται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και μπορεί να επηρεάσει τον χρόνο αντίδρασής του χρήστη στο παιχνίδι. Ο χαμηλός χρόνος καθυστέρησης μίας τηλεόρασης μπορεί να κάνει τη διαφορά στην διάρκεια ενός παιχνιδιού (π.χ. κατά την εκτέλεση ενός πέναλτι). Πλέον, δεν έχει σημασία μόνο το πώς ένα παιχνίδι, αλλά και το πώς παίζεται. Στις τηλεοράσεις LG το input lag φτάνει μέχρι και 11,5ms, με αποτέλεσμα οι δεξιότητές του χρήστη να είναι αυτές που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα του παιχνιδιού.


Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις της οθόνης σας ώστε να πάρετε την καλύτερη εμπειρία και αποθηκεύστε της αυτόματα

Η λειτουργία παιχνιδιού (game mode) μπορεί να κάνει τις αντιδράσεις ακόμη πιο γρήγορες με μειωμένο input lag, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι ο ήχος και η εικόνα παραμένουν στην ίδια υψηλή ποιότητα που προσφέρει η κονσόλα του χρήστη. Όταν παρακολουθείτε μια ταινία, η τηλεόραση επεξεργάζεται το εισερχόμενο σήμα και το μετατρέπει σε ακόμα πιο ευκρινείς εικόνες, για μια πιο αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία στο σαλόνι σας. Ωστόσο, όταν παίζετε εκτός λειτουργίας παιχνιδιού, η διαδικασία αυτή αυξάνει το χρόνο που απαιτείται μεταξύ των κινήσεων στο χειριστήριό σας και της εμφάνισης των κινήσεων στην οθόνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλλαγή της τηλεόρασής στη λειτουργία παιχνιδιού σας απαλλάσσει από την επεξεργασία των γραφικών και του ήχου, ενώ μπορείτε να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις γραφικών και ήχου στη λειτουργία παιχνιδιών, όπως ακριβώς τις θέλετε. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε ξανά την αντίθεση, τις έγχρωμες οθόνες ή την ένταση του σχολιασμού κάθε φορά που αλλάζετε πίσω τις κανονικές ρυθμίσεις.

Ξεκλειδώστε ένα νέο πολύχρωμο στρώμα στο παιχνίδι με το HDR

Το High Dynamic Range ή το HDR είναι η νέα καινοτομία στις κονσόλες παιχνιδιών. Το Xbox One (S και X) και το PS4 (απλό και Pro) υποστηρίζουν το HDR, το οποίο δίνει μια βαθύτερη, πιο καθορισμένη παλέτα χρωμάτων και αποδίδει το τέλειο μαύρο, αρκεί η τηλεόρασή σας να είναι συμβατή με αυτό. Διαλέξτε το αγαπημένο σας παιχνίδι και θα δείτε ξεκάθαρα τη διαφορά. Οι τηλεοράσεις LG OLED για το 2018 υποστηρίζουν το Dolby Atmos και παιχνίδια 4K HDR.

Η επιλογή μιας τηλεόρασης για gaming μπορεί να είναι δύσκολη καθώς πολλοί κατασκευαστές εστιάζουν στην ποιότητα προβολής και όχι στην πραγματική ευκολία χρήσης. Καθώς οι νέες κονσόλες φέρνουν ένα ευρύ φάσμα πρόσθετων επιλογών οικιακής ψυχαγωγίας στα σαλόνια, η σωστή τηλεόραση μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία και το gameplay.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης