H Fiona O’Leary, φοιτήτρια του Royal College of Art, κατασκεύασε ένα πρωτότυπο, που ονομάζεται Spector και μπορεί να συλλάβει οποιαδήποτε γραμματοσειρά και χρώμα που βλέπει στον κόσμο. Αν για παράδειγμα, σας αρέσει η γραμματοσειρά, που χρησιμοποιούν οι χάρτες του μετρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συσκευή για να αναγνωρίσετε τη γραμματοσειρά και να την φορτώσετε στο πρόγραμμα, που χρησιμοποιείτε (όπως πχ. InDesign ή PhotoShop).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Spector τραβά μια φωτογραφία της γραμματοσειράς και χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να μεταφράσει αυτήν την εικόνα σε πληροφορίες σχετικά με τη μορφή των γραμμάτων και των συμβόλων. Στη συνέχεια διασταυρώνει αυτές τις πληροφορίες με μια βάση δεδομένων για γραμματοσειρές, ώστε να την προσδιορίσει σωστά. Το Spector καταγράφει επίσης τα χρώματα και τα αναλύσει σε τιμές RGB/CMYK.

Το πρωτότυπο αναγνωρίζει επτά διαφορετικές οικογένειες γραμματοσειρών και μπορεί να προσδιορίσει το μέγεθος και άλλα χαρακτηριστικά. Εργαλεία ταυτοποίησης γραμματοσειρών ήδη υπάρχουν, αλλά όχι σε μια φυσική συσκευή, όπως δείχνει το βίντεο. Το Spector δεν είναι ακόμα διαθέσιμο προς πώληση, αλλά αναμένονται πληροφορίες για τη διάθεσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης