Το Netflix τις τελευταίες ημέρες προσφέρει μια νέα ενημέρωση, η οποία βελτιώνει αισθητά τον ήχο για μερικά από τα σόου της υπηρεσίας.

Το νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται απλά “ήχος υψηλής ποιότητας (high-quality audio) και αυξάνει την ποιότητα των 5.1 streams από τα 192 kbps στα έως και 640 kbps, ενώ τα Dolby Atmos streams από 448 kbps στα έως και 768 kbps.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία πιστεύει ότι με αυτήν τη βελτίωση στην κωδικοποίηση του ήχου θα καταφέρει να μεταδώσει στον χρήστη ενδεχομένως και ήχους που μπορεί να χάνονταν.

Όπως και το 4K video streaming, το νέο audio streaming υψηλής ποιότητας θα είναι προσαρμοζόμενο (adaptive), το οποίο σημαίνει ότι αν δεν έχετε καλή σύνδεση θα ακούτε ήχο χαμηλότερης ποιότητας για να αποφεύγονται τα “κολλήματα” (buffering), ενώ όταν βελτιώνεται η σύνδεσή σας, θα ακούτε τον καλύτερο δυνατό ήχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημαντικό είναι ότι η βελτίωση είναι ενσωματωμένη στον player του Netflix, άρα κάθε σειρά και ταινία που υποστηρίζει 5.1/Dolby Atmos (για τους Premier συνδρομητές) θα μπορεί να επωφεληθεί από τη βελτιωμένη ποιότητα.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης