Novaflix: Δοκιμάσαμε το Netflix της Nova

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 21:28
Novaflix: Δοκιμάσαμε το Netflix της Nova

Η Nova έρχεται να προσφέρει περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας. Με τη νέα υπηρεσία Novaflix δίνει την ευκαιρία σε οποιονδήποτε το επιθυμεί να απολαμβάνει άμεσα, ευέλικτα και αποκλειστικά μέσω internet streaming, το πλούσιο κινηματογραφικό της θέαμα. 

Έτσι, με το Novaflix όποιος θέλει μπορεί να απολαμβάνει, μέσω σύνδεσης στο Internet, θέαση OnDemand, LiveTV, αλλά ακόμα και offline με δυνατότητα download:

  • Πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, εκατοντάδες οσκαρικές ταινίες και τα μεγαλύτερα blockbusters
  • Κορυφαίες σειρές από τα μεγαλύτερα studio του Hollywood
  • BoxSets με ολόκληρους κύκλους σειρών και νέα επεισόδια ακόμα και ταυτόχρονα με την Αμερική

Επιπλέον, το Novaflix θα προσφέρει σε streaming και τα κινηματογραφικά κανάλια Novacinema1HD, Novacinema2HD, Novacinema3HD, Novacinema4HD, Novalifε, FOX και FOX Life. Η πρόσβαση στο περιεχόμενο θα γίνεται αποκλειστικά μέσω Internet streaming από Υπολογιστή, Tablet και Κινητό.

Η νέα υπηρεσία, θα δώσει ακόμα περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας, ιδιαίτερα στους νεότερους ηλικιακά καταναλωτές που είναι πλέον εξοικειωμένοι με τις φορητές συσκευές και το internet streaming και θα παρέχει προσωποποιημένο περιεχόμενο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις επιθυμίες του πελάτη. 

Το Novaflix θα προσφέρεται στα 12,90 ευρώ/μήνα και 9,90 ευρώ/μήνα για υφιστάμενους συνδρομητές Nova Internet, τηλεφωνίας ή/και τηλεόρασης. Ο πρώτος μήνας θα είναι δωρεάν για όλους, ώστε να δοκιμάσουν το κινηματογραφικό περιεχόμενο της Nova.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για τη νέα υπηρεσία μπορείτε να βρείτε στο www.novaflix.gr (τα apps είναι διαθέσιμα σε Apple Store και Google Play).

--

Δοκιμάζοντας τη νέα υπηρεσία

Δοκιμάζοντας το Novaflix είχαμε μια αρκετά ελπιδοφόρα πρώτη επαφή με την υπηρεσία. Χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές για iOS και Android μπορούμε να έχουμε πρόσβαση από το κινητό μας ή το tablet μας, όμως δεν καταφέραμε με κανέναν τρόπο να κάνουμε την εφαρμογή για Windows να κατέβει, τουλάχιστον όσο προσπαθήσαμε χθες, που ήταν η πρώτη επίσημη ημέρα λανσαρίσματος της υπηρεσίας. Ενδεχομένως έχει να κάνει με απλό τεχνικό θέμα, που ίσως έχει ήδη λυθεί. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμα εφαρμογές για τις smart TV, το οποίο σημαίνει ότι αν θέλετε να παρακολουθήσετε Novaflix στην τηλεόρασή σας, θα πρέπει να συνδέσετε τον υπολογιστή ή το κινητό σας.

Η πρώτη επαφή ήταν ενθαρρυντική, με κάποια σοβαρά μειονεκτήματα όμως, που θα πρέπει να ελέγξει ο καταναλωτής προτού προβεί σε αγορά. Στα θετικά είναι το γεγονός ότι το Novaflix προσφέρεται για έναν μήνα δωρεάν για να δείτε τελικά... αν "σας κάνει". Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι μια δημιουργία λογαριασμού, που μπορεί να γίνει πολύ σύντομα, όμως απαιτούνται στοιχεία όπως το ΑΦΜ και το τηλέφωνο, αλλά και η πιστωτική σας κάρτα (για να χρεωθεί όταν έρθει η ώρα μετά τον πρώτο δωρεάν μήνα), κάτι που ίσως αποτρέψει κάποιους.

Μακράν το πιο ισχυρό χαρτί της υπηρεσίας είναι τα επεισόδια του Game of Thrones σε OnDemand μορφή. Φυσικά το timing είναι εξαιρετικό με την 8η σεζόν να έχει μόλις ξεκινήσει και η δημοτικότητα της σειράς να χτυπάει κόκκινο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η σειρά προβάλλεται άμεσα με ελληνικούς υπότιτλους και για όσους επιλέξετε να πάρετε τώρα τον δωρεάν μήνα, θα μπορείτε να απολαύσετε τα ολοκαίνουργια επεισόδια της σειράς. 

Η διεπαφή χρήστη είναι σχετικά βολική για την εφαρμογή σε κινητά, με διάφορα φίλτρα να ξεχωρίζουν το περιεχόμενο, του οποίου όμως η έκταση είναι κάπως... κρυμμένη, τουλάχιστον στην οθόνη του κινητού μας. Στο OnDemand τμήμα βρήκαμε σχετικά περισσότερες παλιές παραγωγές και περίπου 60+ ταινίες του 2018-2019. Πρόκειται βέβαια για κομμάτι που σίγουρα θα βελτιωθεί. Φυσικά υπάρχουν και τα 5 live κανάλια με ροή, τα NovacinemaHD.

Τα δύο στοιχεία που μας προβλημάτισαν είναι πρώτον η τιμή της υπηρεσίας, που παρότι ανταγωνιστική, δεν φτάνει το Netflix, ενώ φυσικά δεν αγγίζει τον όγκο περιεχομένου που προσφέρεται. Μακράν το πιο αρνητικό στοιχείο που βρήκαμε είναι η ανάλυση των βίντεο στο προσφερόμενο περιεχόμενο, με το maximum να είναι στα 720p (πχ. τα τελευταία Game of Thrones), τη στιγμή που θα έπρεπε να προσφέρεται τουλάχιστον σαν επιλογή για κάποια το 4K. Βρήκαμε αρκετό περιεχόμενο δυστυχώς που είναι σε sub-HD ανάλυση, κάτι απαγορευτικό εν έτει 2019.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχει η πολύ σημαντική επιλογή για θέαση και εκτός σύνδεσης (offline). Σύντομα θα έχουμε περισσότερα να πούμε, αφού πάρουμε μια καλύτερη εικόνα για την υπηρεσία.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 21:37