Η Sony παρουσίασε σήμερα επιτέλους, μόλις λίγες εβδομάδες πριν την κυκλοφορίας του PlayStation 5, το νέο μενού της κονσόλας, το οποίο όπως ενημέρωσε, θα εστιάζει ιδιαίτερα στον ίδιο τον χρήστη, προσφέροντας την εμπειρία νέας γενιάς.
 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όραμα που είχαν για το νέο user experience (UX) σχετίζεται με τον χρόνο που αφιερώνει ο χρήστης, κάτι που οι υπεύθυνοι ανέφεραν ότι θεωρούν πολύτιμο και γεμάτο νόημα. Με γνώμονα αυτό, έχουν προσθέσει χαρακτηριστικά και λειτουργίες που θα κάνουν την gaming εμπειρία πιο διασκεδαστική, πιο κοινωνική, πιο εξατομικευμένη και πιο διαδραστική.

Ένα από τα highlights είναι το Control Center, όπως ονομάζεται, το οποίο προσφέρει άμεση πρόσβαση σχεδόν σε όσα θα χρειαστεί ο παίκτης από το σύστημα με ένα απλό πάτημα του PlayStation button στο χειριστήριο DualSense, χωρίς να χρειάζεται να κλείσει το παιχνίδι που παίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια άλλη νέα λειτουργία είναι τα “Activities”. Πρόκειται για ένα μενού που σας φέρνει πιο κοντά στα παιχνίδια σας και αναδεικνύει δραστηριότητες και ευκαιρίες gameplay, ώστε να ανακαλύψετε πράγματα που μπορεί να σας διέφυγαν, νέες προκλήσεις και άλλα. Θα υπάρχει διαθέσιμο PiP (picture-in-picture mode) για να μπορείτε να βλέπετε την κάρτα του activity μέσα στο παιχνίδι σας.
 

Το νέο μενού έχει σκοπό να βελτιώσει δραστικά τους χρόνους που σπαταλάτε στο μενού, χωρίς να παίζετε, ώστε να μην χάνετε χρόνο από το παιχνίδι σας. Έτσι, η εναλλαγή ανάμεσα στα μενού, τα παιχνίδια και τα online matches γίνεται άμεσα.

To PlayStation 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης