Όπως είναι γνωστό, τα πιο ακριβά προϊόντα τεχνολογίας τείνουν να είναι είτε τα πιο καινούρια, είτε τα πιο παλιά και σπάνια. Ένας νέος iMac μπορεί να σας κοστίσει €1.500, αλλά ένα παλιό iPad μπορεί να κοστίσει ακόμα και €365.000 για χάρη της νοσταλγίας και μόνο.

Θα μπορούσατε να ρίξετε μια ματιά σε παλιότερα προϊόντα της Apple για παράδειγμα στο eBay. Ο Apple I μπορεί να μη βρίσκεται καν λόγω σπανιότητας, όμως μπορείτε να δείτε σε τι τιμές κυμαίνονται μερικά από τα παλαιότερα μοντέλα iPod. Η Apple εισέβαλε στο χώρο των music player πριν 15 χρόνια περίπου, ενώ από τότε έχουν κυκλοφορήσει γύρω στα 25 διαφορετικά μοντέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αναφορά της Guardian, τα παλιά iPods ανήκουν πλέον στα συλλεκτικά αντικείμενα, που μπορούν να φτάσουν σε εξωφρενικές τιμές στο eBay. Το iPod Shuffle τρίτης γενιάς αξίζει περίπου $1.000. Ένα πέμπτης γενιάς iPd Classic φτάνει τα $1.400 περίπου. Ασημένιο iPod mini πρώτης γενιάς; 2.500 δολάρια.

Οι παραπάνω συσκευές μάλιστα είναι οι… φθηνές. Αν έχετε κάποια ειδική έκδοση, ειδικότερα με τη συσκευασία της, μπορείτε να κερδίσετε πολύ περισσότερα. Η ειδική έκδοση τέταρτης γενιάς, που είχε κυκλοφορήσει σε συνεργασία με την μπάντα των U2 κοστίζει $7.000. Φυσικά, υπάρχουν και ακόμα σπανιότερα προϊόντα της Apple, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα $20.000, όπως το δεύτερης γενιάς iPod, που είχε την τελευταία έκδοση του κυλιόμενου τροχού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης