Τα mini robots της Sphero αποτελούν πλέον παγκόσμιο φαινόμενο και έπειτα από άπειρες διακρίσεις θεωρούνται δικαίως το… παιχνίδι του μέλλοντος. Πρόκειται για μικρές μπάλες με ενσωματωμένο Bluetooth και ανθεκτική κατασκευή, που μπορείτε μέσω του κινητού σας ή του tablet σας να τα χειριστείτε από μακρυά. Το concept είναι απλό. Οι δυνατότητες όμως άπειρες και δεν μπορείτε καν να τις φανταστείτε.

Η εταιρεία Enarxis Dynamic Media ανέλαβε την διανομή των προϊόντων της Sphero για την ελληνική αγορά, ενώ μας κάλεσε πριν μερικές ημέρες στην παρουσίαση των προϊόντων αυτών, όπου εκπρόσωπος της Sphero παρέα με τον ενθουσιασμό του, αλλά και μια ομάδα από τα μικρά robots, ήρθε να μας δείξει τι μπορούν να κάνουν τελικά τα προϊόντα αυτά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για την Sphero
Η εταιρεία ξεκίνησε με την ιδέα ότι η μπάλα -το τόπι- είναι το παιχνίδι, με το οποίο όλοι ξεκινήσαμε να παίζουμε και αποτελεί ένα αντικείμενο, με το οποίο εύκολα μπορούν όλοι να ταυτιστούν. Προχωρώντας, λοιπόν, αυτήν την ιδέα, θέλησαν να φτιάξουν… το μέλλον των παιχνιδιών. Το πρώτο παιχνίδι της Sphero ήταν η ομώνυμη μπάλα. Στην ουσία αποτέλεσε μια πρωτότυπη συσκευή-gadget-παιχνίδι, με την οποία μπορούσε να παίξει οποιοσδήποτε αρκεί να είχε smartphone ή tablet.

Συνδέοντας την μπάλα μέσω bluetooth με το κινητό ή το tablet σας, μπορείτε να χειριστείτε την τηλεκατευθυνόμενη αυτή σφαίρα, η οποία είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό πλαστικό, ώστε να προστατεύει την εσωτερική της πλακέτα. Πρώτη εμφάνιση του σφαιρικού ρομπότ έγινε στην έκθεση CES το 2011, όπου άρχισε να λαμβάνει και τα πρώτα βραβεία. Η συνέχεια ήρθε με το Sphero 2.0, με βελτιωμένα χαρακτηριστικά, αλλά και το Sphero Ollie, που ήταν το πρώτο κυλινδρικό ρομπότ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλη καμπή για την πορεία της εταιρείας αποτέλεσε η συνεργασία της με την Disney για τη δημιουργία ρέπλικας του BB-8, του γνωστού ρομπότ από την ταινία Star Wars. Πλέον τα προϊόντα της εταιρείας κυκλοφορούν επίσημα και στην Ελλάδα μέσω της Enarxis Dynamic Media.

Τα προϊόντα της Sphero;
Η Sphero διαθέτει το Sphero 2.0, το Ollie, το Ollie Darkside, το SPRK και φυσικά το BB-8. Το καθένα έχει τη δική του προσωπικότητα και τα δικά του ατού, ενώ μπορείτε να βρείτε πάνω από 20 εφαρμογές, που είναι συμβατές με όλα τα προϊόντα. Οι εφαρμογές είτε λειτουργούν για των ρομπότ, είτε είναι παιχνίδια που λειτουργούν σε συνεργασία με τα Sphero, είτε σάς δίνουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τα ρομπότ με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Για παράδειγμα, στην παρουσίαση είδαμε την βασική εφαρμογή της Sphero, όπου σας δίνει τη δυνατότητα να μάθετε στην μπάλα σας νέα κόλπα (τούμπες, χορούς και άλλα), καθώς μπορείτε να της αλλάξετε χρώματα ή επίσης να εκτελέσετε αποστολές, όπως να οδηγήσετε την μπάλα χωρίς να πέσετε σε εμπόδια. Ενώ ξεκινήσαμε με αμφιβολίες, η αλήθεια είναι ότι είναι ιδιαίτερα εθιστική ασχολία. Άλλες εφαρμογές σάς δίνουν τη δυνατότητα να παίξετε διάφορα παιχνίδια, όπως να αποφεύγετε ζόμπι μέσω μιας AR εφαρμογής ή να πάρετε την μπάλα στα χέρια σας και να χρησιμοποιήσετε το γυροσκόπιό της ως χειριστήριο. Επιπρόσθετα υπάρχει η εφαρμογή Lightning Lab για το SPRK, για την εκμάθηση απλών εντολών και την εισαγωγή στον προγραμματισμό.

Η Sphero δίνει τη δυνατότητα επίσης σε όλους τους επίδοξους προγραμματιστές να δημιουργήσουν τη δική τους εφαρμογή για τα Sphero, καθώς αποτελεί open source πλατφόρμα, το οποίο σημαίνει ότι θα βλέπουμε όλο και περισσότερες εφαρμογές στα Play Store και iTunes για τις κινητές μας συσκευές.

Sphero 2.0

Το Sphero 2.0 είναι το πιο έξυπνο παιχνίδι της σύγχρονης εποχής. Πιο γρήγορο και πιο φωτεινό από ποτέ, είναι ένα ρομπότ που θα αλλάξει τον τρόπο που παίζετε. Εμπιστευθείτε μας, αυτό το αντικείμενο αξίζει την προσοχή σας. Και επιπλέον έχει μια ολόκληρη σειρά περιφερειακών που θα μεταμορφώσει την εμπειρία της καθοδήγησής του σε άλλα επίπεδα.

Ollie & Darkside Ollie

Γνωρίστε τον Ollie – έναν εθισμένο στην αδρεναλίνη που εκτοξεύεται εδώ κι εκεί με απίστευτη ταχύτητα. Ο Ollie λατρεύει να περιστρέφεται, να κάνει τούμπες και κάθε άλλου είδους τρελό κόλπο. Χάρις στον κυλινδρικό σχεδιασμό του Ollie, μπορεί να κουτρουβαλά και να συνεχίσει να περιστρέφεται. Μπορείτε να παίζετε μαζί του μέχρι ο Ollie να σας εξαντλήσει.

Ο Ollie Darkside είναι απίστευτα ανθεκτικός και δαιμόνια ευφυής. Το σώμα του Darkside είναι προστατευμένο και απωθεί ακόμα και το νερό. Κάντε τον να κατεβεί σκαλιά, στο χώμα, ή να πέσει
πάνω σε τοίχους. Δεν φοβάται τίποτα γιατί είναι φτιαγμένος για να διαπερνά τα πάντα. Είναι επίσης
ευφυής όσο και πονηρός. Τα συστήματά του καταγράφουν την απόσταση, τη διάρκεια πτήσης, τις
χρωματικές προτιμήσεις, τους συνδυασμούς κόλπων κ.α.

SPRK και SPRK+


Το Sphero SPRK θα αλλάξει τον τρόπο που παίζετε. Το συγκεκριμένο ρομπότ μαθαίνει από εσάς και ενθαρρύνει την δημιουργικότητά σας, οξύνοντας τις γνώσεις σας στα μαθηματικά και την φυσική. Διαθέτει μια βιβλιοθήκη με πάνω από 30 apps και το διάφανο σώμα του είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να εμπνεύσει τους εφευρέτες και τους νεωτεριστές του μέλλοντος.

BB-8
Σας παρουσιάζουμε το BB-8 – το Droid που λειτουργεί με ένα application, με κινήσεις και προσωπικότητα που είναι εξίσου αυθεντικές όσο και εξελιγμένες. Με βάση την αλληλεπίδραση μαζί του, το BB-8 θα επιδεικνύει διαφορετικές εκφράσεις και θα αντιδρά στις φωνητικές εντολές σας. Παρακολουθήστε το Droid σας να εξερευνά αυτόνομα, καθοδηγήστε το εσείς, ή δημιουργήστε και δείτε ολογραφικά μηνύματα. Το BB-8 είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι — είναι ο σύντροφός σας.

O BB-8 είναι το γνωστό ρομπότ από την ταινία «Star Wars: The Force Awakens» και το ρομπότ της Sphero αντιδρά ακριβώς όπως θα περιμένατε να αντιδράσει και ο BB-8 της ταινίας. Αναπαράγει ίδιους ήχους, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, ώστε να παίξει ακόμα και ο σκύλος σας μαζί του, χωρίς να απασχολείστε. Υπάρχει μάλιστα και εφαρμογή, που σας επιτρέπει να δείτε την ταινία «The Force Awakens» μαζί με τον BB-8 και εκείνος να αντιδρά στις «φορτισμένες» σκηνές!

Τα ρομπότ της Sphero έχουν κατακτήσει τον κόσμο και η εταιρεία δημιουργεί συνεχώς νέα προϊόντα, όπως την επερχόμενη νέα έκδοση του BB-8, που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Τα μικρά αυτά τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ έχουν άπειρες δυνατότητες και αποτελούν μοναδική επιλογή για δώρο. Μπορείτε να τα βρείτε στα ελληνικά καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών από την αντιπροσωπεία της Sphero, Enarxis Dynamic Media.

Επιμέλεια:
 Κρούστης Παύλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης