Του Παύλου Κρούστη
Πλάνα-Φωτογραφίες: Εύη Καρασταμάτη

Σε μια καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα, η Κωτσόβολος ξεκίνησε από πέρυσι μια νέα διοργάνωση, η οποία έχει αρχίσει να παίρνει μορφή και να αποκτά χαρακτήρα φέτος, όπου παρουσιάζονται τεχνολογίες, οι οποίες μπορούν να τραβήξουν τα βλέμματα των περαστικών. Η εταιρία Κωτσόβολος πέρυσι έκανε ένα ταξίδι σε 65 χρόνια τεχνολογίας, παρουσιάζοντας τόσο το μέλλον, όσο και το παρελθόν του συγκεκριμένου τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φετινή έκθεση εστιάζει στο μέλλον. Ενώ βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο, όσον αφορά τις τεχνολογίες που ετοιμάζονται να εισέλθουν στα σπίτια μας, οι υπεύθυνοι της έκθεσης «Thanks to Tech» αποφάσισαν να μας δώσουν μια γεύση από αυτά, παρουσιάζοντας ακόμα και μοντέλα που θα εμφανιστούν σε ένα χρόνο στην αγορά. Είδαμε μοντέλα που παρουσιάστηκαν στην μεγαλύτερη τεχνολογική έκθεση στον κόσμο, την IFA 2016, ενώ παράλληλα όλα αυτά ήταν σε ένα μελετημένο χώρο 1.200 τ.μ. στον 4ο όροφο του The Mall Athens.

Δείτε παρακάτω πλάνα από τη βόλτα μας στο χώρο της έκθεσης:

Η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιαστήκαμε περισσότερο από το γεγονός ότι δεν περιμέναμε να δούμε τόσα προϊόντα μαζεμένα, από όλες τις κατηγορίες μάλιστα, τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμα διαθέσιμα στην ελληνική αγορά. Αυτό είναι μεγάλο προσόν της Κωτσόβολος, που έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταιριών, που παρουσιάστηκαν στην έκθεση. Φυσικά, όπως μας ενημέρωσαν κάποια από τα μοντέλα των τηλεοράσεων ή των κλιματιστικών υπήρχαν και στο κατάστημα του Κωτσόβολου που βρίσκεται μόλις λίγους ορόφους παρακάτω, όμως η πλειοψηφία των συσκευών, δεν έχει παρουσιαστεί ξανά στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση στον 4ο όροφο του The Mall Athens από τις 11-13 Νοεμβρίου, αλλά και το επόμενο Σαβ/κο, στις 18-20 Νοεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 21:00.

Ο στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιάσει το μέλλον των συσκευών, που θα έχουμε κυρίως στο σπίτι μας. Πλυντήρια και ψυγεία με touch οθόνες, μίξερ, που συνδέονται στο διαδίκτυο για απομακρυσμένο έλεγχο, οθόνες που προβάλλουν και από τις δύο μεριές τους, εικονική πραγματικότητα, τα τελευταία κινητά της αγοράς και άλλα πολλά.

Μπορείτε να διαχειριστείτε τις νέες συσκευές της Candy μέσα από την εφαρμογή για κινητά/tablets.


Ο μικρότερος εκτυπωτής στον κόσμο από την HP είναι περίπου όσο η παλάμη σας.


Δυνατός και αθόρυβος ο απορροφητήρας της Elica.

Νέες τεχνολογίες ετοιμάζονται να εμφανιστούν στα σπίτια μας και το μέλλον είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζουμε. Η έννοια του Smart Home παίρνει πλέον σάρκα και οστά, καθώς όλες οι συσκευές πλέον είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο και μπορούμε να τις χειριστούμε απομακρυσμένα μέσω εφαρμογής για το κινητό ή το tablet μας. 

Ψυγειοκαταξύκτες με κάμερες στο εσωτερικό τους μας ενημερώνουν αν έχει φτάσει την κατάλληλη θερμοκρασία το ποτό που ψύχουμε, το πλυντήριο πιάτων μας ενημερώνει μέσω της εφαρμογής στο κινητό ότι έχουμε ξεχάσει το λαμπρυντικό. Είμαστε εκτός σπιτιού και θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τον εξαερισμό ή το κλιματιστικό, ώστε να είναι όπως θέλουμε η ατμόσφαιρα στο σπίτι μας, όταν επιστρέψουμε. Όλα αυτά είναι πλέον εφικτά χάρη στη συνδεσιμότητα των συσκευών (Internet of Things), αλλά και τις καινοτομίες των κατασκευαστών.

Νέες επαγγελματικές οθόνες διπλής όψης από την LG. Ναι, προβάλλουν περιεχόμενο και από τις δύο μεριές!

Φυσικά, δε θα έλειπε η VR τεχνολογία. To Oculus Rift και το PlayStation VR σάς περιμένουν να τα δοκιμάσετε.


Σε περίπτωση που αναρωτιέστε… πρόκειται για πιστολάκι μαλλιών!

Ένα από τα εντυπωσιακότερα εκθέματα βρισκόταν στο τέλος της έκθεσης και πρόκειται για το Microsoft Hololens. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσει κάποιος το κράνος της εταιρίας, το οποίο βρίσκεται εκεί για να μας δείξει… το μέλλον.

Η συσκευή φοριέται όπως και τα VR κράνη, αλλά είναι διαφορετικής λογικής. Πρόκειται για AR τεχνολογία στην ουσία, που προβάλλει γραφικά πάνω στον κόσμο που βλέπετε γύρω σας. Δε σας αποκόβει από την πραγματικότητα, αλλά την ενισχύει. Ο τρόπος που γίνεται αυτό είναι άκρως εντυπωσιακός, καθώς διαθέτει κάμερες, οι οποίες σκανάρουν το χώρο γύρω σας. Ο χρήστης των γυαλιών ζει μια εμπειρία από το μέλλον βλέποντας «τριγωνάκια» να καλύπτουν την ώρα του σκαναρίσματος τα γύρω αντικείμενα. Ακριβώς όπως έχετε δει σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας…

To Hololens της Microsoft είναι διαθέσιμο προς δοκιμή στο The Mall Athens.


Κάνοντας αυτήν την κίνηση, ανοίγουμε ένα παράθυρο με επιλογές μπροστά μας…


Η συσκευή είναι μέρος της παρουσίασης του προγράμματος KODE της Κωτσόβολος.

Tο KODE project είναι μία πρωτοποριακή e-learning πλατφόρμα εκμάθησης κώδικα στα Ελληνικά και δίνει την ευκαιρία σε περισσότερους να μάθουν τη γλώσσα του ψηφιακού κόσμου. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το BCA College και απαντά στη σημερινή ανάγκη ολοένα και περισσότερων νέων να μη χρησιμοποιούν απλά την τεχνολογία, αλλά να είναι και σε θέση να τη δημιουργήσουν, κάνοντας τις ιδέες τους πραγματικότητα.

Χρησιμοποιώντας το Hololens, μπορούσαμε να κινηθούμε στο χώρο και να δούμε γύρω μας οθόνες, που έπαιζαν videos από YouTube, φιγούρες που κινούνταν πάνω στα τραπέζια και άλλα πολλά, που δεν υπήρχαν στην πραγματικότητα, αλλά φαίνονταν να αλληλεπιδρούν με το χώρο γύρω μας. Επιφυλλασσόμαστε για εκτενέστερη παρουσίαση του καινοτόμου αυτού προϊόντος, ενώ σας προτείνουμε να πάτε στην έκθεση και να ζήσετε την εμπειρία.

Ευχαριστούμε τον κ. Αλέξανδρο Κρητικό για την ξενάγηση και τις πληροφορίες και αναμένουμε να δούμε αυτήν την καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα, που ονομάζεται «Thanks to Tech», να μετατρέπεται σε ετήσιο θεσμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης