Μία νέα αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Microsoft δείχνει πως τα HoloLens γυαλιά της μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε εύκολα μικρά αντικείμενα, όπως τα κλειδιά του αυτοκινήτου.

Γενικότερα, η πατέντα περιγράφει ένα σύστημα που μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση των αντικειμένων χωρίς οδηγίες από τους χρήστες, διατηρώντας πληροφορίες για κάτι που είναι σημαντικό για τη ζωή σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βασική ιδέα του διπλώματος ευρεσιτεχνίας είναι αρκετά απλή. Τo HoloLens έχει κάμερες που μπορούν να κάνουν ένα χωροταξικό χάρτη ενός δωματίου και η τεχνολογία τεχνητής όρασης μπορεί να εντοπίσει ή να παρακολουθεί συγκεκριμένα αντικείμενα σε μια εικόνα. Έτσι, αν, για παράδειγμα, βάλετε τα κλειδιά σας πάνω σε ένα τραπέζι, τα HoloLens θα μπορούσαν υποθετικά να τα εντοπίσουν μέσα από την κάμερα και αθόρυβα να σημειώσουν τη θέση τους. Όταν θελήσετε να φύγετε από το σπίτι, θα μπορούσαν να σας δώσουν την τελευταία γνωστή θέση των κλειδιών, ακόμη και αν αυτά έχουν καλυφτεί από μια εφημερίδα ή γλίστρησαν κάτω από ένα μαξιλάρι του καναπέ.

Προς το παρόν δείχνει αρκετά δύσκολο στην υλοποίησή του. Θα πρέπει να φοράτε συνεχώς τα έξυπνα γυαλιά, κάτι το οποίο δεν είναι πολύ πρακτικό. Αν επίσης ρίξετε τα κλειδιά σας κάπου, χωρίς να τα κοιτάτε, το σύστημα δεν θα μπορούσε να εγγράψει την κίνησή τους. Και να προσθέσουμε ότι πιθανώς σε ένα μέλλον με την επαυξημένη πραγματικότητα, μπορεί να μην έχουμε καν κλειδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίσως αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον δεν είναι η ιδέα του εντοπισμού ενός αντικειμένου από το HoloLens. Είναι η εκμάθηση του HoloLens για το ποια στοιχεία έχουν σημασία για εσάς και η επιλογή τους να τα παρακολουθεί. Θα μπορούσατε να ορίσετε αντικείμενα: για παράδειγμα ένας ταξιδιώτης λέει στο HoloLens να παρακολουθεί το διαβατήριό του. Ή θα μπορούσε ακόμη να παρακολουθεί και τρόφιμα στο ψυγείο σας, υπενθυμίζοντας σας τι να αγοράσετε όταν θα πάτε στο supermarket ώρες αργότερα.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, θα μπορούσε η τεχνολογία αυτή να αρχίσει να βρίσκει μοτίβα της κάθε σας κίνησης, τα οποία να ταυτοποιούνται αποκλειστικά με εσάς, κάτι σαν τα δακτυλικά αποτυπώματα δηλαδή. Επιπλέον, η Microsoft βλέπει ένα κοντινό μέλλον, όπου με κάποιον τρόπο θα έχουμε επάνω μας συνέχεια μία ή περισσότερες κάμερες που θα καταγράφουν συνεχώς.

Πηγή: secnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης