Το Instagram ανακοίνωσε ότι  θα δοκιμάσει νέα εργαλεία για την καταπολέμηση του σεξουαλικού εκβιασμού με θύματα συχνά ανήλικα παιδιά.Το δημοφιλές μέσο αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή ορισμένα εργαλεία για την προστασία των χρηστών του.

Μεταξύ αυτών είναι η προστασία γυμνού, η οποία θα θολώνει αυτομάτως εικόνες που περιέχουν γυμνό στα απευθείας μηνύματα για τους χρήστες που είναι κάτω των 18 ετών.
Το σύστημα προστασίας γυμνού χρησιμοποιεί  Τεχνητή Νοημοσύνη  που τρέχει στη συσκευή  ανιχνεύοντας  εικόνες στα προσωπικά μηνύματα και δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να τις δουν ή να τις απορρίψουν.Όταν  ανιχνεύσει αυτές τις εικόνες, ο χρήστης θα κατευθύνεται σε ιστοσελίδες που παρέχουν συμβουλές ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων υπενθυμίσεων ότι οι παραλήπτες μπορούν να κάνουν print screen ή να τις προωθήσουν χωρίς να το γνωρίζει ο αποστολέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η πλατφόρμα θα αναπτύξει επίσης μέτρα που θα εντοπίζουν σημάδια ότι ένας χρήστης μπορεί να είναι δυνητικά εκβιαστής και θα δυσκολέψει την αλληλεπίδρασή του με άλλους, όπως:
  • Αποστολή αιτημάτων για έναρξη συνομιλίας από πιθανούς λογαριασμούς sextortion απευθείας στον κρυφό φάκελο.
  • Εμφάνιση ειδοποιήσεων που να ενθαρρύνουν τα άτομα που ήδη ανταλλάσσουν μηνύματα με πιθανούς εκβιαστικούς λογαριασμούς να καταγγείλουν τυχόν απειλές για δημοσιοποίηση των προσωπικών τους δεδομένων.
  • Απόκρυψη του κουμπιού «Μήνυμα» όταν ένας έφηβος βλέπει έναν πιθανό λογαριασμό σεξουαλικού εκβιασμού, ακόμα κι αν είναι ήδη συνδεδεμένος μαζί τους.
Το Instagram ανακοίνωσε επίσης ότι θα μοιράζεται περισσότερα δεδομένα για την καταπολέμηση του σεξουαλικού εκβιασμού και της κακοποίησης παιδιών με άλλες εταιρείες τεχνολογίας μέσω μιας πρωτοβουλίας που ονομάζεται Lantern. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης