Ένα γενναίο αγόρι τεσσάρων ετών στο Λονδίνο βρήκε τη μητέρα του αναίσθητη στο πάτωμα του σπιτιού τους, αλλά παρέμεινε ψύχραιμο, καταφέρνοντας να καλέσει τα επείγοντα μέσω του τηλεφώνου της μητέρας του.

Το πανέξυπνο αγορι ήξερε ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσει το δακτυλικό αποτύπωμα της μητέρας του για να ξεκλειδώσει το τηλέφωνό της και στη συνέχεια χρησιμοποίησε μέσω φωνητικής εντολής τη Siri, τη βοηθό του λειτουργικού της Apple, ώστε να καλέσει τα επείγοντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθεί η συνομιλία του παιδιού με την τηλεφωνήτρια των επειγόντων:

Το αγοράκι πίστεψε ότι η μητέρα του έχει πεθάνει, ενώ η τηλεφωνήτρια τον ρώτησε τι εννοεί και εκείνο της απάντησε ότι έχει κλείσει τα μάτια της και δεν αναπνέει. Ευτυχώς, το ιατρικό προσωπικό κατέφθασε σύντομα για την περίθαλψή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έγινε γνωστή η κατάσταση της μητέρας και για ποιο λόγο ήταν αναίσθητη, όμως το αγόρι έσωσε πραγματικά τη ζωή της μητέρας του. Ο Roman, όπως ονομάζεται, ήταν μαζί με τα αδέρφια του κατά τη διάρκεια του περιστατικού, όμως αυτός ήταν ο ήρωας της ιστορίας, καθώς έκανε όλες τις απαραίτητες κινήσεις.

«Η κλήση του Ρόμαν μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά μας πώς μπορούν να καλούν την αστυνομία και τις υπόλοιπες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, όταν χρειάζεται», ανέφερε η Άντε Αντελέκαν της μητροπολιτικής αστυνομίας.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης