Αναβαθμισμένο «drone-delivery» σχεδιάζει η Amazon!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017, 15:17
Αναβαθμισμένο «drone-delivery» σχεδιάζει η Amazon!
Η Amazon σχεδιάζει ένα νέο σύστημα στις υπηρεσίες αποστολής των προϊόντων της κάνοντας χρήση μικρών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική «The Guardian», στο μέλλον τα drones αποστολής της Amazon δεν θα χρειάζεται καν να προσγειώνονται, αφού τα προϊόντα θα φτάνουν στους πελάτες μέσω… αλεξίπτωτων!

Φυσικά, η χρήση κανονικών αλεξίπτωτων θα επιφέρει εύλογα προβλήματα, όπως οι ριπές του αέρα που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα το δέμα να προσγειωθεί σε λάθος σημείο -π.χ. στην σκεπή μιας μονοκατοικίας. Για τον λόγο αυτόν η Amazon δοκιμάζει ποικίλες μεθόδους προκειμένου να ξεπεράσει αυτή τη δυσκολία.

Όπως αναφέρει η «Guardian», η κίνηση αυτή από την πλευρά της Amazon δείχνει ότι η εταιρεία προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει το σύστημα αποστολής της με τη χρήση drones, το οποίο φέρει την ονομασία Prime Air, ενώ έχει ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές στο Cambridgeshire της Βρετανίας.

Την τελευταία φορά που η εταιρεία είχε εκφραστεί δημοσίως για τις δοκιμές αυτές, εκπρόσωπός της είχε δηλώσει ότι περιορίζονται, προς το παρόν σε πελάτες με μεγάλες αυλές, ενώ αποστέλλονται πακέτα που ζυγίζουν έως 2,6 κιλά. Η Amazon ευελπιστεί ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα είναι σε θέση να αναπτύξει περαιτέρω το σύστημα αυτό.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017, 15:21