Ένας αναγνώστης του TorrentFreak, εντόπισε σε ένα εμπορικό κέντρο στην Αιθιοπία, ένα κίτρινο κιόσκι που μοιάζει με ATM. Με μια πιο προσεκτική ματιά όμως, μπορούμε να διακρίνουμε ότι δεν είναι ATM, αλλά μια αυτοματοποιημένη μηχανή πολυμέσων που κάνει… περίπου ό,τι κάνουν και τα video club…

«Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η All Mart (η αντίστοιχη Walmart στην Αιθιοπία) έφερε ένα νέο μηχάνημα. Είναι βασικά μια οθόνη που διαθέτει μια θύρα USB αλλά έχει σχήμα ΑΤΜ. Ονομάζεται SwiftMedia και υπάρχει κάποιος τύπος που “το συντηρεί», αναφέρει το TF. «Βασικά μόλις συνδέσετε ένα USB, η οθόνη θα ενεργοποιηθεί και θα σας επιτρέψει να περιηγηθείτε σε ένα τεράστιο αρχείο ταινιών.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιττό να πούμε ότι δεν υφίσταται καμία προστασία DRM και ο όρος «πνευματική ιδιοκτησία» δεν έχουν καμία θέση στη λειτουργία του καινοτόμου αυτού μηχανήματος. Οι τιμές είναι πολύ φθηνές, με πακέτα διαθέσιμα για 25, 50 και 100 birr (1, 2 και 3 δολάρια). Οι ταινίες έχουν κόστος μεταξύ 3 και 5 birr (13 έως 22 cents), ανάλογα με την ημερομηνία κυκλοφορίας, ενώ οι παλαιότερες ταινίες κοστίζουν περισσότερο.

«Στην αρχή υπέθεσα ότι το μηχάνημα είχε τα δικαιώματα των ταινιών, αλλά αργότερα ανακάλυψα ότι οι ταινίες ήταν εκεί από την ημέρα κυκλοφορίας τους», αναφέρει η πηγή του TF. «Προφανώς ο τύπος που συντηρεί το μηχάνημα, κατεβάζει torrents όλη την ημέρα και αποθηκεύει τα δεδομένα στο δίσκο του SwiftMedia.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν θα είχε θέση στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ και σίγουρα δεν θα εμφανιζόταν ποτέ σε ένα εμπορικό κέντρο, πόσο μάλλον στο Walmart. Το TorrentFreak επικοινώνησε με την Escape Computing, την εταιρεία που φαίνεται να βρίσκεται πίσω από το project, για να μάθει περισσότερα για την επιχείρησή τους. Η εταιρεία δεν απάντησε στα email του TF.

Πηγή: secnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης