Διανομή πίτσας με... drone!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016, 18:09
Διανομή πίτσας με... drone!
Ποιος να φανταζόταν πριν από λίγα χρόνια ότι τα drones θα έμπαιναν για τα καλά στη ζωή μας και δεν θα χρησιμοποιούνταν μόνο από όσους ασχολούνται με τη φωτογραφία. Η Domino’s έχει σκεφτεί μια άλλη εναλλακτική προκειμένου να έρθει η παραγγελία σου στην ώρα της.

Το πρόβλημα με τους «παραδοσιακούς» delivery είναι ότι υπάρχουν ζητήματα, όπως για παράδειγμα η κίνηση, με αποτέλεσμα να αργούν πολλές φορές. Η Domino’s θέλει να χρησιμοποιήσει drones αντί για παραδοσιακούς τρόπους delivery και να σου φέρει την πίτσα από αέρος.Η Domino’s στη Ν. Ζηλανδία συνεργάζεται με την Flirtey και ξεκίνησαν την δοκιμαστική παράδοση πίτσας σε ορισμένους πελάτες, μέσω drones. Tα drones κάνουν αυτόνομη πτήση, διαθέτουν ένα ειδικό πακέτο, όπου μπαίνει μέσα η πίτσα και προστατεύεται από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.


 
Σύμφωνα με τον CEO και Managing Director της Domino’s, Don Meij, οι δοκιμές τα πήγαν εξαιρετικά καλά και πολύ σύντομα θα επεκταθεί το pizza drone delivery. «Επενδύσαμε σε αυτήν τη συνεργασία, στην τεχνολογία, επειδή πιστεύουμε ότι η διανομή μέσω drone θα είναι βασικό κομμάτι των παραδόσεων πίτσας, έτσι ώστε περισσότεροι πελάτες να μπορούν να απολαύσουν την πιο φρέσκια, και ζεστή πίτσα, που προσφέρουμε.»Ο ίδιος θεωρεί ότι κάποια στιγμή τα drones θα μειώσουν τον χρόνο παράδοσης στα μόλις 10 λεπτά. «Τα drones υπόσχονται ασφαλέστερες και ταχύτερες αποστολές σε ευρύτερη περιοχή παραδόσεων, έτσι ώστε περισσότεροι πελάτες μπορούν να λάβουν την παραγγελία τους μέσα στον απόλυτο στόχο μας των 10 λεπτών. Αυτό είναι το μέλλον.»

Πηγή: Techblog.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016, 20:15