Έπειτα από διάσπαρτες πληροφορίες χθες που ανέφεραν την πιθανή ακύρωση της E3 2020, της μεγάλης έκθεσης βιντεοπαιχνιδιών στο Los Angeles, που πραγματοποιείται ετησίως τον Ιούνιο, ήρθε η επίσημη ανακοίνωση για την ακύρωσή της.
 

Η ESA, η διοργανώτρια της έκθεσης δημοσιοποίησε την απόφαση, η οποία αναφέρει τα εξής: “έπειτα από ενδελεχή συζήτηση με τα μέλη μας σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια όλης της βιομηχανίας – των fans, των υπαλλήλων, των εκθετών και των συνεργατών μας – πήραμε τη δύσκολη απόφαση να ακυρώσουμε την E3 2020, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Los Angeles από τις 9-11 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από τις αυξανόμενες επιπτώσεις του COVID-19, αισθανθήκαμε ότι αυτός ήταν ο πιο κατάλληλος τρόπος για να προχωρήσουμε σε αυτήν την παγκόσμια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που δεν θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε φέτος το event για τους fans και τους υποστηρικτές μας. Όμως, ξέρουμε ότι είναι η σωστή απόφαση, βάσει των πληροφοριών που έχουμε σήμερα.”

Η ESA είναι σε συνεννόηση με τους εκθέτες και τους επισκέπτες για την πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους. Επιπρόσθετα, εξερευνούν επιλογές μαζί με τα μέλη τους για να συντονίσουν μια διαδικτυακή εμπειρία που θα περιλαμβάνει τις ανακοινώσεις από όλη τη βιομηχανία για τον Ιούνιο του 2020, ενώ επιβεβαιώνει ότι η E3 θα επιστρέψει το 2021.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Microsoft με το Xbox δήλωσε ότι θα διοργανώσουν επίσημο διαδικτυακό event μέσω ανακοίνωσης του Phil Spencer. Η Ubisoft επίσης ανακοίνωσε ότι εξερευνα τις επιλογές της για διαδικτυακό event για να μεταφέρει τα νέα της. Η Limited Run Games θα διοργανώσει κανονικά τη συνέντευξη Τύπου και άλλες εταιρείες όπως, η Raw Fury και η Annapurna Interactive ενημέρωσαν πως θα ανακοινώσουν σύντομα τα σχέδιά τους, πιθανώς κι εκείνες μέσω διαδικτύου.

Η Nintendo, η EA και η Sony ήδη είχαν ανακοινώσει την αποχή τους από την E3 (για άλλους λόγους), καθώς διοργανώνουν δικά τους events, επίσης διαδικτυακά.

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης