Ακόμη μία απώλεια ενός εμβληματικού προσώπου της βιομηχανίας των υπολογιστών. Ο John Ellenby, ιδρυτής της Grid Systems, έφυγε από τη ζωή νωρίτερα μέσα στο μήνα σε ηλικία 75 ετών.

Η εταιρεία του Ellenby έγινε γνωστή για τη δημιουργία του πρώτου εμπορικά διαθέσιμου clamshell laptop που ονομαζόταν Compass. Ένα μηχάνημα που κυκλοφόρησε το 1982 και διέθετε μικρή οθόνη και… εξωφρενική τιμή για την εποχή (8.150 δολάρια). Ωστόσο σημείωσε επιτυχία σε εταιρική και κυβερνητική χρήση, σε μία περίοδο που οι εναλλακτικές του ήταν ογκώδεις λύσεις, όπως τα Kaypro και Osborne 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ellenby ήταν ένας ιδιαίτερα επιδραστικός άνθρωπος και πριν την Grid βέβαια. Εργαζόταν στα κεντρικά της Xerox στο Palo Alto Research Center και με βάση το Alto, ένα template για κάτι που θα γινόταν οι… Lisa και Mac desktops της Apple, ανέπτυξε το Alto II που ήταν μία εμπορικά βιώσιμη πρόταση. Ίδρυσε επίσης μία εταιρεία πρώιμων tablets, την Agiis, αλλά και την GeoVector.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο, που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του και σίγουρα πρέπει να τιμάμε ως έναν από τους πρωτοπόρους της τεχνολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: digitallife.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης